Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Élettani dadogás! Van olyan...

Élettani dadogás! Van olyan gyerek, akinél volt és már túl van rajta?

Figyelt kérdés
Neten utánaolvastam, tudom hogy nem "kell" rá odafigyelni. Nálatok mikor kezdődött, mennyire volt durva, és meddig tartott?
2010. júl. 29. 10:35
 1/6 anonim ***** válasza:
csak néhány alkalom volt, de én nagyon kétségbe estem. Aztán a lányom észrevtte, hogy én aggódom emiatt, na akkor pláne csinálta. Nem volt vészes, csak én féltettem őt, mert nemrég született testvére és azzal hoztam összefüggésbe. Már egy ideje nem csinálja, nekem is csak most jutott eszembe, ahogy olvastam a kérdésdet. Júniusban múlt 2,5 éves.
2010. júl. 29. 13:45
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A kisfiamnál (aki már nagy fiú), az óviban kezdődött a dadogás!

Kb. másfél év volt, amíg teljesen megszűnt!

Vsznű stresszelte magát, ámbár nem mutatta ki és nem láttuk rajta! Az óvodai pszichiáter mondta, hogy ki fogja nőni, és igaza is lett!

2010. aug. 3. 22:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk is volt kb 3-3,5 éves kora között,kinőtte:)

A dokink azt mondta,hogy a gondolataiban előrébb jár mint ahogy azt szavakkal el tudná mondani ezért volt néha,hogy a szavak első szótagját akár 4x is ismételte mire kimondta magát a szót.Először nagyon megijedtünk,nyilvános helyen kellemetlennek éreztük,gondoltuk logopédushoz fordulunk,de megnyugtattak,hogy kinővi,így is lett.Volt hogy kb 3-4 napig tartott,aztán 2 hétig semmi,aztán megint előjött 2-3 napra.Próbáltuk figyelni mitől lehet,esetleg nem e érte valami stressz vagy lelki sérülés,de nem tapasztaltunk semmit.Nem kijavítottuk,hanem segítettünk folytatni a párbeszédet.

Pl anya megyek pipipi - menjél pisilni drágám.

Nem szabad rászólni annál rosszabb,persze az elején mi is ezt csináltuk,de rájöttünk,hogy akkor jobban figyeli, hogyan kell mondani így jobban is dadogott.

Ne aggódj kinővik ezt a gyerekek,amúgy meg úgy tudom 4-5 éves koráig nem is igazán foglalkoznak vele a dokik.

2010. aug. 4. 00:09
 4/6 anonim ***** válasza:

Az én fiam is 3 éves kor körül dadogott,úgy 2 hónapig csinálta.Teljesen kétségbe estem,mert addig választékosan és tisztán beszélt.De aztán rájöttem,hogy csak a Mamát utánozza aki sajna dadog.

A lányom most 3 éves,és bizony vannak napok amikor jobban észreveszem,hogy dadog,máskor meg egyáltalán nem.Szerintem gyorsan akarja mondani a mondandóját,és nem tud olyan gyorsan beszélni,mint gondolkodni.

2010. aug. 4. 07:14
 5/6 anonim ***** válasza:

A szomszéd gyerekek - mióta megtanultak beszélni - dadognak. De nagyon! Alig lehet érteni, amit "mondanak". Otthon sosem hallgatják meg Őket, úgyhogy szegények próbálják gyorsan elmondani amit akarnak, mert nem figyelnek rájuk... de ezt nem azért írtam, mert azt gondolom, hogy Te/Ti nem figyeltek a Babára.

Hallottam már másnál is, hogy dadogtak a gyerekek, de ki is nőtték.

2010. aug. 4. 09:34
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

A lányom 2 éves, kb. 2 hete kezdte. Tudom, hogy nem szabad siettetni, javítgatni. Egyszerűen nem vesszük észre a megakadásokat. Érdekes, hogy ő nem a szavak elejénél ismétel, hanem a szó utolsó szótagját.

Remélem hamar túl leszünk rajta... Köszi még egyszer!!!

2010. aug. 4. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!