Otthon lehet hagyni egyedül éjszakára a 12 éves lányomat?
Figyelt kérdés
Januártól én is és a párom is egy múszakban fogunk dolgozni,és így sajnos nem tudjuk megoldani hogy ki legyen otthon a lányunkkal.Még sosem hagytuk egyedül.Megpróbálom elintézni hogy másik múszakba járhassak,de addig mit tegyek?2011. dec. 26. 20:40
11/13 anonim válasza:
Még azt is leírom, hogy bizonyos helyzetekben a gyerekek nagyon éretten tudnak viselkedni. Egyszer amikor előző ok miatt a gyerekek otthon voltak a kis tesójukat is otthon kellet hagyni velük (ő 5 éves, nem volt aki bevállalja) Nagypapájuk ugyan akkor éjjel ott aludt velük, de nem sok hasznát vették, mert ha történik valami nagyon tanácstalan a gyerekekkel kapcsolatban. A tesó köhögött, mert megfázott és a váladék hátracsorgott neki. Nagy fiam pedig az éjszaka közepén összerakta az orrszívó porszívót, leszívta az orrát, majd visszafektette aludni. Szóval egy 11, 12 éves gyerek, már nagyon éretten tud cselekedni. Ha a mamáék meg ott laknak a közelben, pláne nincs miért aggódnotok.
12/13 anonim válasza:
7 évesen az 5 éves húgomat keltettem fel, reggelit készítettem neki, felöltöztettem és együtt indultunk el az iskolába - 3km gyalog a mínusz fokokban is. És azért nem minden reggel volt zökkenőmentes, de mit lehetett tenni? Szülők korán jártak dolgozni... Délután suli után elmentem érte az oviba, hazamentünk, megebédeltünk(anyám mindig előre megfőzött a hétre), leckét írtunk, játszottunk, stb. amíg 5-6 körül apám haza nem ért, aki mellesleg kiment a műhelybe és dolgozott tovább. Anyámat csak hétvégente láttam, mert két műszakban dolgozott.
Szerintem ez jellem kérdése. Megéri egy esélyt adni a gyerkednek, 12 évesen el kellene tudnia boldogulnia otthon. Persze ez neveltetéstől is függ. 19/L
13/13 anonim válasza:
Én nem merném. És nem azért, mert egy 12 éves butaságokat csinál, mert ő már ahhoz elég nagy, hogy tudja, mit nem szabad (pl. nem gyufázik, nem vesz be gyógyszert, nem szaladgál a nagykéssel stb.), azonban ha bármi olyan történik, amit nem ő idéz elő, hanem történik (pl. tűzeset, betörés stb.), akkor nem biztos, hogy olyan gyorsan és jól tud reagálni, mint egy felnőtt. Ha a nagyszülők a szomszédban, akkor én megkérném őket, hogy időnként nézzenek át vagy az egyikük aludjon ott, végülis nagy gyerek már, nem nagyon kell pesztrálni, elvan egyedül, de mégis figyelnek rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!