Egy éjszakára egyedül lehetne hagynia kutyát itthon?
Egy fiatal vizsla keverék kutyám van. Nagyon hozzánk van szoktatva, igényli is a társaságunkat, főleg este mikor sétálás/játék van. Augusztusban esküvőre vagyunk hivatalosak vidékre. Őt nem vihetjük, reggel mennénk, másnap délelőtt jönnénk. Félek, hogy majd sírdogálni fog miattunk (akkor is szokott ha itthon vagyunk + nap közben is igényli a kaját) esetleg valami baja lesz. Megetetnénk reggel indulás előtt, és másnap adnánk neki kaját ha hazajöttünk. A szomszédra nem merem rábízni, mert utálja a kutyámat, senki sem tud segíteni ellátni őt.
Vajon lesz valami baja ennyi ideig egyedül itthon? Udvari kutya.
Na azért ilyeneket ne tanácsoljunk, hogy a kutyát egy napra zárják be egy boxba. Ha szökésbiztos a kerítés, nincs miért aggódnotok, csak vizet hagyjatok kinn neki, kaját ne!
Amúgy sem baj, ha a kutya havonta egy nap nem kap enni, a rendszertelen étkezéshez van alkalmazkodva a kutyák gyomra.
Nem fog benne olyan mély nyomokat hagyni, mintha a kisgyereketeket hagynátok otthon egy napra, ettől ne féljetek. Simán ellesz otthon, és figyeljétek majd milyen boldog lesz, ha hazaértek:)
Mi a párommal vetünk a kutyának egy nagy kutya szállítót, és mindenhova visszük magunkkal! Ismerősökhöz is úgy megyünk, hogy már tudják jön velünk a kutya! de ha tudjuk az úti célt hova megyünk akkor interneten keresek kutyás szállást, és ott szállunk meg! De ha nektek erre nincs lehetőség szerintem akkor bízzatok meg valakit hogy nézzen át rá hogy minden rendeben van e pl.: a szomszédot vagy barátnőt, barátot! És ha nagyon aggodnál feltudod hívni az ismerőst mi újság vele!
Tavaly előtt mi is voltunk egy esküvőn és úgy volt hogy jön velünk a kutya is, és meg is engedte a pár hogy jöjjön igaz a miénk kistestű, csak voltak a vendégek között akik nagyon féltek a kutyáktól. Így szülőkre bíztam és folyamatos telefonos kapcsolatban voltam velük mi újság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!