Elfogadták a bölcsődei térítési díjakat. Mit szóltok hozzá?
Utolsónak:
Kegyetlenül hangzik, de ha ennyire kilátástalan az anyagi helyzeted, miért vállaltatok 4 gyereket? Én, 3 gyerekesként nem értek egyet azzal, hogy automatikusan ingyenes lesz a bölcsi. Miért is? Nem úgy vállaltam a gyerekeket, hogy "igen, ez ingyen lesz, akkor jöhet a következő kölök". Eléggé felháborítónak tartom a hozzáállásodat ("azért mert magyar vagyok"), nem vagy különb azoktól, akik megélhetésre gyártják a gyerekeket. Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit el tud tartani! Elég sok kiváltsága van a 3 v. több gyereket nevelőknek, meg kéne köszönni az 50%-os étkezési díjat, nem hőbörögni, hogy miért nem 100%! Egyébként meg, ha annyira szar az anyagi helyzeted, akkor igényelj rendszeres támogatást (nem tudom, mi a neve, nézz utána) és akkor igényelheted a 100%-os étkezési térítési díjat.
Nem kifogásokat kell keresni, hogy miért nem tudsz elmenni dolgozni (nem is értem, ezt az ovis-félnapos dolgot, hiszen ha dolgozol, akkor teljes napra kell bevenniük a gyereket), hanem el kell menni dolgozni.
Volt még anno egy ilyen:
"...A tervezet szerint az új térítési díj csak a 3 évnél fiatalabbak bölcsődei ellátását érintené..."
Ez most igaz vagy sem? Az én fiam december 20-án töltötte a 3-at, fizetnem kell-e utána, ha még augusztus 31-ig bölcsődés? Hivatalosan már óvodáskorú, arról meg nem én tehetek, hogy nincs hely a kerületi ovikban... Szóval... inkább nem írom le, most mit gondolok, mert nem lenne "tintaképes".
A pontos jogszabály:
1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról
146.§ szól a térítési díjakról.
Lényegtelen, hogy meddig 3 éves a csemete, mert nem került ez bele a jogszabályba. Gondolom azért nem, mert 3 éves kortól kötelező lesz (majd) az ovi.
Megint nem sikerült az összes lehetőségre gondolniuk a törvényalkotóknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!