Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Elfogadták a bölcsődei térítés...

Elfogadták a bölcsődei térítési díjakat. Mit szóltok hozzá?

Figyelt kérdés
[link]
2011. dec. 26. 20:07
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Itt a bölcsiben 12 fő a max. csoport létszám, ez le van írva valami önkormányzati szabályozásban. Ehhez képest a barátnőm gyerekének a csoportjába most ékezett meg a 13. gyerek (szeptemberben kezdtek 12 fővel), és lehet, hogy még jön(nek), mert annyira sokan szeretnének bekerülni. Van 2 gondozónő, akik részben váltott műszakban vannak, azaz reggel és délután pár órát csak 1-1 nő van, ill. van 2 csoportra 1 segítő, aki nem szakképzett, ő inkább pakol és segédkezik (etetés, altatás körüli cuccok).
2011. dec. 28. 08:52
 22/28 anonim válasza:
Még mielött bárki azt gondolja,de jó a nagycsaládodoknak!!!!Én 4 gyereket nevelek,szerettem volna Pestre menni dolgozni,hogy kilábaljunk az anyagi csődünkből.De akkor nekem fizetni kell a bölcsit,ovit,sulit?jellenleg a fiaim iskolába járnak,de nem napközisek,ugyanis nem tudom fizetni a menzát.IGEN nekem is fizetni kell mert magyar vagyok.igaz csak a felét,de azis 20-30ezer havonta.na erre varjatok gombot.és ha fizetni kell a bölcsit is akkor nem tudok addig munkát keresni,mig nem lesz ovis,de akkor is csak délelőttős és akkor,hogy dolgozzak?2-3 órát.nekem fizetni kell 4 gyerek mellet is,tehát"nem mind arany ami fénylik".erről ennyit.szóval felháboritónak tartom,hogy az embert nem hagyják élni hagyni.itt ritkán vagyok,de a facebook-on megtalálsz,ha érdekel.Smidné Kabelács Erzsébet ez a magyarország 2012.éve lesz a "könyörtelenül igázzuk le a népet"jelszóval viseltetthetik.
2012. jan. 3. 16:40
 23/28 anonim ***** válasza:

Utolsónak:

Kegyetlenül hangzik, de ha ennyire kilátástalan az anyagi helyzeted, miért vállaltatok 4 gyereket? Én, 3 gyerekesként nem értek egyet azzal, hogy automatikusan ingyenes lesz a bölcsi. Miért is? Nem úgy vállaltam a gyerekeket, hogy "igen, ez ingyen lesz, akkor jöhet a következő kölök". Eléggé felháborítónak tartom a hozzáállásodat ("azért mert magyar vagyok"), nem vagy különb azoktól, akik megélhetésre gyártják a gyerekeket. Mindenki annyi gyereket vállaljon, amennyit el tud tartani! Elég sok kiváltsága van a 3 v. több gyereket nevelőknek, meg kéne köszönni az 50%-os étkezési díjat, nem hőbörögni, hogy miért nem 100%! Egyébként meg, ha annyira szar az anyagi helyzeted, akkor igényelj rendszeres támogatást (nem tudom, mi a neve, nézz utána) és akkor igényelheted a 100%-os étkezési térítési díjat.

Nem kifogásokat kell keresni, hogy miért nem tudsz elmenni dolgozni (nem is értem, ezt az ovis-félnapos dolgot, hiszen ha dolgozol, akkor teljes napra kell bevenniük a gyereket), hanem el kell menni dolgozni.

2012. jan. 4. 09:02
 24/28 anonim ***** válasza:

Volt még anno egy ilyen:

"...A tervezet szerint az új térítési díj csak a 3 évnél fiatalabbak bölcsődei ellátását érintené..."

Ez most igaz vagy sem? Az én fiam december 20-án töltötte a 3-at, fizetnem kell-e utána, ha még augusztus 31-ig bölcsődés? Hivatalosan már óvodáskorú, arról meg nem én tehetek, hogy nincs hely a kerületi ovikban... Szóval... inkább nem írom le, most mit gondolok, mert nem lenne "tintaképes".

2012. jan. 6. 09:56
 25/28 tamasoft válasza:
Igen, hisz 3 évesnek számít mindaddig, amíg 3 éves és 364 napos nem lesz. Annak a napnak az éjfélig számít 3 évesnek. A születésnapján, tehát 2012 dec. 20-án lesz 4 éves, mindaddig 3.
2012. jan. 11. 18:09
 26/28 tamasoft válasza:
Más: valaki közzé tudná tenni a pontos keretjogszabályt, ami a bölcsődei díjfizetéssel foglalkozik?
2012. jan. 11. 18:11
 27/28 anonim ***** válasza:

A pontos jogszabály:

1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

146.§ szól a térítési díjakról.

2012. jan. 12. 08:50
 28/28 anonim ***** válasza:

Lényegtelen, hogy meddig 3 éves a csemete, mert nem került ez bele a jogszabályba. Gondolom azért nem, mert 3 éves kortól kötelező lesz (majd) az ovi.

Megint nem sikerült az összes lehetőségre gondolniuk a törvényalkotóknak...

2012. jan. 12. 08:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!