Elfogadták a bölcsődei térítési díjakat. Mit szóltok hozzá?
hűűű valakinek de rosszul esik ha valaki nem 27.000 ftos gyesből él:DDDD attól még nekem a jobb, hogy lepontozol:D
(nem neked szólt kérdező, hanem annak aki lepontozott:)
nálunk havi 60ezer a MAGÁN BÖLCSI!!! basszus, hát átiratom oda a gyerek, hogy SPÓROLJUNK!!!!
komolyan, ez kész vicc! enyém most kezdte a bölcsit és már azon eldobtam az agyam, hogy NAPI 600.- a kaja + tisztasági csomag + nekünk, szülőknek kell vinni gyümölcsöt mert a 600.- napi étkezési díj nem elég fél almára! vicc ez az egész. meg persze fizessek az alapítványba és csoprt pénz is van! naná...
de akkor ezek szerint ez "occsó", igaz?
és persze miért is jár bölcsibe a fiam? mert nincs jobb dolgom? vagy unok vele lenni? tényleg, mit hisznek a politikusok? talán mindenki megél a 25.000.-os gyesből? nyilván mi vagyunk a bénák, hogy mi nem élünk meg belőle, meg eleve most apa nem keres egy fillért sem mert csődbe ment a vállalkozásunk, hiába húz le napi 14 órát, a járulok elvisznek mindent.
de ugyan már, mit nekünk fizetős bölcsi ;)
mondanám, hogy lassan éhen halunk, de sajnos olyan csórok lettünk az elmúlt 1 évben, hogy nem tehetjük meg azt se!
És az össz. jövedelembe beleszámít majd a gyes és a csp-k?
Mert ha igen, akkor az nagy genyaság! Egyből 50 ezerrel megnő az összeg, úgy meg már simán elérjük a max-ot!
Csak halkan merem leírni: volt, hogy én örültem volna, ha ennyiért vagy akár a duplájáért lett volna bölcsi. De sikerült olyan településen élnünk, ahol egyáltalán nincs bölcsi. Se csana, se magán megoldás, se semmi. A mellettünk lévő két városban pedig hely nincs...
Egyébként lehet, hogy én nem tudok számolni, vagy valamit kihagytam, de a havi 15 eFt még mindig nem 60eFt, mint egy nagyon olcsó magán.
A nagyobbik csemetém ovis. Ennyi a díja:
- napi 300 Ft kaja, az havi 6eFt körüli összeg
- évi 2000 Ft csoportpénz, havi lebontásban 200 Ft
- évi max. 3500 Ft plusz befizetés (előadás, kirándulás stb.), havi lebontásban 350 Ft
- heti egyszer van gyümölcsnap 1-2 db gyümölcsöt visz be minden gyerek, havi díja legyen 500 Ft
- havi 1-2 tekercs wc papír, 1 100-as pzs, 1 szappan, havi szinten ez sem kerül 1000 Ft-ba. Fogkefét, fogkrémet az ovi biztosítja.
Össz kiadás havonta 9eFt alatt van. Nem tudom, hogy mennyi egy "ingyenes" bölcsi havi kiadása, de nem hiszem, hogy sokkal több.
Azt már pofátlanságnak tartom, ahogy meghúzták az egyes sávokat. Ha egy főre több jut, mint 38e Ft, akkor 9500 Ft a bölcsi. Hol élnek ezek???
kedves előző, ennél a bölcsik jóval drágábbak, ti kaptak a kajára támogatást, a bölcsikben nem jár már eleve.
átlag 500-650 Ft. között van az étkezés naponta. miénkben 600Ft/nap. nálunk minden nap 10órai az gyümölcs, amit a szülők visznek be. nyilván ebből következik, hogy ha az az anyuka aki a soros nem hozza a gyerekét mert lebetegedett, akkor nem esznek a gyerekek aznap, tehát kell vinni minden nap 2-3 szülőnek fél-fél kiló gyümölcsöt, hogy biztos legyen...
csoportpénz nálunk havonta van, mikor mennyi.
most pl. csak az, hogy mézeskalácsot sütöttek a gyerekek karácsonyra 1000Ft/fő volt.
és akkor még ott van az alapítványi pénz is ami nem kötelező de havi 500.- legalább illene.
én azért dolgozom, hogy tudjunk enni.
férjem vállalkozó, dupla minimálbérre van bejelentve és fizetjük a járulékokat, pedig ennek a felét se keresi meg és mégsem lehet mást tenni. a járulékok mindenünket elvitték, be kell zárnunk a céget amiből 5 éve úgy éltünk meg, hogy mindenünk megvolt és még félre is tudtunk tenni.
szóval emiatt nekünk papíron jó magas a bérünk. bár most húzzuk le a kaput... :(
"És mégis vajon melyik lesz az önkormányzat amelyik nem fog élni ezzel a lehetőséggel?"
Mi a 13. kerületben lakunk Bp-en és itt a bölcsőde a kerületi lakosoknak ingyenes. De tudom, ez nagyon-nagy ritkaság SAJNOS. Más kerületekben 600-650 Ft-os napi étkezési díjakat hallok a barátainktól, azaz havi 12-13ezer Ft a díj + az egyéb kiadások, amiket már leírtatok. Akik 3 gyerekesek, azok most is automatikusan(!!) a díj felét fizetik oviban és bölcsiben is, ill. az iskolában ingyen jár a tankönyv, ez valami kormányrendeletben van szabályozva, függetlenül a család jövedelmétől. Elég abszurd! Nekem van ismerősöm, ahol apuka kb. 1,5 milliót keres havonta, de mivel 3 gyerekük van, nekik is jár, ő maga mesélte, bár egyébként ő sem ért vele egyet.
Amit másik hozzászóló kérdezett: a család jövedelmébe, bevételeibe biztosan beleszámít a CSP és a GYES is, nyilván a fizetés(ek) mellett.
Nálunk is 15 ezer a bölcsi térítési díj havonta, itt is vinni kell gyümölcsöt, ilyen pénz, olyan pénz, tisztasági stb, szóval a 15 ezer legalább 17-18 ezer havonta, ovi úgyszintén, ott minden szülőnek kell vinni hetente 1× fél kg gyümölcsöt, de már azért is szóltak, hogy ne folyton almát, hanem ilyenkor mikor nincs nagyon választék beleszámolok min 10-12 ezer ft. Hát szépen nézünk ki.
Tény, hogy kevesebb, mint a magán, nálunk a legolcsóbb magán 55 ezer havonta, de ebben van angol, és semmit nem kell vinnem! Ja és nincs összezárva a gyerek 31 másikkal (mondjuk itt oviról beszélek, de a bölcsi is dugig van).
Nem tudom hol élnek ezek...... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!