Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most tényleg ez a normális...

Most tényleg ez a normális hogy amivel csak lehet elhalmozzák a gyerekeket karácsonykor? Én épp azon aggódom, hogy ne ússzunk az ajándékban, mert akkor értékét veszti.

Figyelt kérdés
Én vagyok a hülye? Ma megkaptam egy barátnőmtől hogy csak irigykedek amiért nem örültem vele együtt hogy a kisfia a hatszázadik játékot (15-16 ezer forintos értékű) fogja megkapni a jaj de jófej sógornőtől. Kapnak a gyerekei (kisfiú 2 éves kislány 3.5)tőlük, a nagyszülőktől, tőlünk is több dolgot. Felsorolom csak amire emlékszem: fejlesztő könyvecskék, dupló vasút, dupló toy storys szett a kisfiúnak (mindenki tudja hogy ez kapásból avgy 20 ezer), futóbicaj. Kislánynak rendes tekerős bicikli kis hercegnős, konyha, baba, babaággyal. Még úgy pluszban puzzle, fakirakó, golyóvezető stb. Nem csak náluk látom ezt hanem pl. ezen az oldalon is sokszor amiket leírnak hogy már kis csecsemőnek mennyi mindent vesznek, én nem értem, és tényleg nem az irigység beszél belőlem. Hova lehet ezt fokozni? Minden évben egyre több egyre nagyobb dolgokat fognak kapni? Az én gyerekeim hiányt szenvednek és ciki lesz hogy 2 dolgot kapnak max. plusz 1 valami KÖZÖS játékot? Összevásárolgathatnék én is még erőmön felül ezt azt de hát még csak 4-5 évesek és már most annyi játék összegyűlt az évek alatt. Ti hogy gondoljátok? Ez így normális csak velem nem oké valami? :)
2011. dec. 18. 21:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

En csak amulok es bamulok, nem az irigyseg beszel belölem...mi külföldön elünk, jo pozicioban dolgozunk mindketten, fiunk 15 honapos 2 db. nem atlagon felüli ajandekot fog kapni, de inkabb minden alkalommal(szülinap, nevnap, karacsony) beteszünk bizonyos összeget a szamlajara, mi is a Nagyszülök is.Es itt ha "csak" 10000 ft.-rol lenne szo akkor is ertelesebb, mert nem ertekelik a drage jatekokat!De ezt az összeget mondjuk 20 evesen fordithatja ertelmes dologra(tanulas, utazas, auto), es akkor mar a 2 eves koraban a Nagyitol kapott meregdaga ajandeknak nyoma sem lesz....

Boldog karacsonyt Mindenkinek!

2011. dec. 19. 13:59
 22/23 anonim ***** válasza:
5. válaszoló vagyok. azt kihagytam, hogy a karácsonyi túlzáshoz hozzátartozik, hogy mi felnőttek nem ajándékozunk, de pl a rokon gyerekeknek veszünk valami apróságot ez idén már 6 kisgyerek. Év közben mi sem veszünk nagy dolgokat, csak szülinapra ezen kívül, névnapot gyereknek még nem tartunk, nyuszi meg télapó csak valami tényleg apróságot hoz. De én pl imádom azt az örömöt az arcán karácsonykor, és sok olyan játékot kap amivel mi is játszunk vele. Idén 3 társast kap, egyet rokontól kettőt tőlem mert féláron volt minden társas a tescoban és nem tudtam ellenállni, de hát imád társasozni és mi is szívesen játszunk vele. Van mikor megveszünk csak úgy dolgokat, ilyen lesz most tavasszal az új bicikli, mert az kell kinőtte a kezdő bringát, de majd akkor vesszük meg ha kell ki tudja mennyit nő még addig.
2011. dec. 19. 16:39
 23/23 anonim ***** válasza:

Nekem ez igen érdekes.

A férjem játékai sértetlenül kerültek elő, mivel ő konkrétan játékokkal alig játszott, inkább minden mással. A fiam is a krumplit pakolja egész nap.

Nálunk be van tiltva a játékvásárlás, csak a gond van a sok lommal.

2011. dec. 19. 22:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!