Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Most tényleg ez a normális...

Most tényleg ez a normális hogy amivel csak lehet elhalmozzák a gyerekeket karácsonykor? Én épp azon aggódom, hogy ne ússzunk az ajándékban, mert akkor értékét veszti.

Figyelt kérdés
Én vagyok a hülye? Ma megkaptam egy barátnőmtől hogy csak irigykedek amiért nem örültem vele együtt hogy a kisfia a hatszázadik játékot (15-16 ezer forintos értékű) fogja megkapni a jaj de jófej sógornőtől. Kapnak a gyerekei (kisfiú 2 éves kislány 3.5)tőlük, a nagyszülőktől, tőlünk is több dolgot. Felsorolom csak amire emlékszem: fejlesztő könyvecskék, dupló vasút, dupló toy storys szett a kisfiúnak (mindenki tudja hogy ez kapásból avgy 20 ezer), futóbicaj. Kislánynak rendes tekerős bicikli kis hercegnős, konyha, baba, babaággyal. Még úgy pluszban puzzle, fakirakó, golyóvezető stb. Nem csak náluk látom ezt hanem pl. ezen az oldalon is sokszor amiket leírnak hogy már kis csecsemőnek mennyi mindent vesznek, én nem értem, és tényleg nem az irigység beszél belőlem. Hova lehet ezt fokozni? Minden évben egyre több egyre nagyobb dolgokat fognak kapni? Az én gyerekeim hiányt szenvednek és ciki lesz hogy 2 dolgot kapnak max. plusz 1 valami KÖZÖS játékot? Összevásárolgathatnék én is még erőmön felül ezt azt de hát még csak 4-5 évesek és már most annyi játék összegyűlt az évek alatt. Ti hogy gondoljátok? Ez így normális csak velem nem oké valami? :)
2011. dec. 18. 21:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Én is túlzásba esem sokszor,most is rengeteg ajándékot kap,de csak olyat amiket ténylegesen imád,és tudom,hogy nagyon fog neki tetszeni.Figyelem egész évben,és úgy vásárolok,illetve most volt pár olyan helyzet,hogy elcsábultam...
2011. dec. 19. 07:59
 12/23 A kérdező kommentje:

Aha értem:) Barátnőm is ilyen amúgy hogy jaj csak még ezt meg jaj csak még azt...aztán most számolta össze szinte be se fér a fa alá amit kapnak a gyerekek:)

Mindegy hát ez megint egy olyan dolog úgy látszik amit el kell fogadni (mint hogy a gyereknevelésben se értünk egyet sok mindenben).

2011. dec. 19. 08:44
 13/23 anonim ***** válasza:
Már én is azon gondolkodtam, hogy már megint egy halom új játék (nemrég volt a szülinapja is) ugyanakkor csak vettem még neki két könyvet, meg egy hintát bentre. Még szülinapjára bevásároltunk, onnan maradt a vágható reggeli és a memória játék. Ezt a kettőt, főleg hogy ez inkább koncentrációt ígénylő játékok keveselltem. Az egyik nagyszülőtől futóbringát kap (már egy éve mondják, hogy azt ők megveszik - anyósomék) a másikoktól meg: együtt megvettük anyával sorompót a fa vonatához, meg egy csőösszerakót. Erre mutatja, hogy apuval nem tudták otthagyni a távirányítós lánctalpas Caterpilar markolót a boltban, illetve még vett egy nagy doboz kirakót is.... Szóval tegnap úgy kellett válogatnom, hogy nehogy mindet odaadják, de így is maradt 3. Hiába, mi is ilyen sokat kaptunk gyerekként. Nem érzem úgy, hogy nem tudnám megbecsülni a pénzt. Nyilván, ha olyan családban élnénk, ahol ezt nem tehetik meg, akkor az lenne a normális, nekünk is, és a gyerekeknek is. És mennyi ilyen család van! De ha szeretet van, akkor minden megvan, és ez a lényeg mindegy, hogy 5 játék mellett, vagy "csak" a karácsonyfa mellett.
2011. dec. 19. 08:46
 14/23 anonim ***** válasza:
azért amit itt olvastam azok többsége több ajándékot ad,de az ésszerűség határain belül hiszem miért ne lehetne több ajándék,nem feltétlen kell mindegyiknek 10 ezer felettinek lenni?mint írtam könyveket kap 2 könyvet vettem ujjan 1500 ft-ért,puzzlét újat amibe 4 db kép van és thomasos 1200 ft.laptop ujj 2000 ft és még sorolhatnám.Amit a barátnőd csinál szerintem túlzás de itt ilyet nem olvastál.egyébként az elgondolás nem rossz tőled.De te ismered a gyereked,te tudod ha annak a 2 ajándéknak nagyon fog örülni,sőt egynek is nagyon tudnak örülni,ha eltalálja a szülő.
2011. dec. 19. 08:49
 15/23 A kérdező kommentje:
Hát második harmadik negyedik 5.válaszoló is ezt írta hogy igen SOK ajándékot kap. Azért ennyiféle dolog (hacsak nem a leggagyibb minőség azt meg azért nem hiszem) nem lehet olyan olcsó. Magamról is tudom, megnéztem mi mennyiben van, egy mesekönyv nem igazán van ami 2 ezer ft-nál olcsóbb, ezek a fejlesztő játékok a legegyszerűbb kicsiknek való fa kirakó is 1000-1500 ft és akkor az tényleg egyszerű. Szóval végülis sok kicsi sokra megy.. Ami nem baj, csak nekem furcsa ez a tobzódás az ajándékokban:)
2011. dec. 19. 09:01
 16/23 A kérdező kommentje:
És még annyi hogy mi is sok mindent kaptunk karácsonykor kiskoromban (így visszagondolva durván drága dolgokat abban az időben) Lehet hogy épp ezért nem akarom annyi tárgyi dologgal elárasztani a gyerekeket. Illetve amit valaki leírt attól is tartanék,hogy na akkor most ilyen sok és nagy értékűt kapnak akkor mindig erre fognak vágyni mert ez lesz a normális nekik...és akkor hogy magyarázom meg/el hogy ha esetleg nem lesz ennyi pénzünk ajándékokra?
2011. dec. 19. 09:03
 17/23 anonim ***** válasza:
Nálunk 4 ajándékot kap, de nem hinném, hogy sok lenne, mert mindenkitől egyet-egyet. Sógornőméktől, anyósomtól, déditől, anyukáméktól és tőlünk. Ha sok játék gyűlt már össze, akkor ki szoktuk válogatni, amikkel már nem játszik és odaadjuk valamelyik segélyszervezetnek. Én ezt normálisnak érzem. 3,5 éves kislány anyukája.
2011. dec. 19. 09:34
 18/23 anonim ***** válasza:
17-es vagyok. Még annyit elfelejtettem írni, hogy csakis alkalmakra veszünk ajándékot, "csak úgy" nem. Tehát karácsony, névnap, szülinap. Rokonoktól is csak erre kap, "csak úgy" év közben többször nem. Szerintem nem sok ez egy évben.
2011. dec. 19. 09:46
 19/23 anonim ***** válasza:

Ez szerintem csak a pénztárca kérdése.Ha van pénz van miből,ha nincs,akkor nincs.

4 gyerkőc anyukája

2011. dec. 19. 10:55
 20/23 anonim ***** válasza:
Valóban,ugyanúgy van ez,mint felnőttek között,nem kell ezen csodálkozni,és meglepődni.Gondoljunk csak arra,hogy különböző családokban hogyan ünneplik a karácsonyt,hogyan ajándékoznak.Valaki vesz a párjának egy pulóvert és kész,valaki meg plazmatévét ajándékoz,vagy gyémánt nyakéket,vagy külföldi luxusutazást.Ugyanez a gyerekeknél,nincs ebben semmi pláne.
2011. dec. 19. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!