Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz anya az, aki megütötte...

Rossz anya az, aki megütötte a gyermekét?

Figyelt kérdés
őszinte véleményeket várok.
2009. máj. 18. 13:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Amíg nem volt gyerekem, elitéltem azt aki megüti a sajátját (előttem az volt a "példa", hogy keresztanyám dühből vágta a gyerekeit.

Aztán nekem is lett egy fiam.

Mindenkitől azt a jelzést kapom, hogy ő ilyen gyereket még nem látott, csendes mikor kell, de huncut ha lehet. Elvan a játékaival, boltban nem követelőzik, de sugárzik az arca az örömtől, ha mégis kap valamit. Utcán eszébe sem jut elereszteni a felnőtt kezét. Viszont ha rájön a hiszti, akkor a hajamat tépem.

A szívem mélyén rossz anyának tartom magam, de bevallani nagyon nehéz.

Régen (1-másfél éves korától) elkezdtünk néha rácsapdosni a kezére, ha pl konnektorban túrkált, a sütő gombjait babrálta, stb. aztán egyre inkább rászoktunk, jött egy stresszesebb időszak. Aztán volt rá példa (életében összesen 2-szer), hogy nem tudtam uralkodni magamon és megpofoztam. piros maradt a kis arca, de a bőre nagyon érzékeny, a simogatás helye is meglátszik.

Egyszer azonban, mikor már 2 órája hulla álmosan szenvedett az ágyában és semmi nem volt jó neki, és meg akartam simogatni a haját, emeltem a kezem és láttam, hogy megijed, elsírtam magam és szorosan megöleltem. Azóta egyszer sem kapott ki. Sehova.

Félre ne értsétek, előtte sem vertük, kb hetente kapott kezére vagy a pelenkás popsira, meg sem érezte többnyire, de arra használt, hogy észbekapjon hirtelen.

Azóta ha nagyon hisztizik és semmi nem használ, kis vizet pöckölök az arcára, ha az sem hat, inkább félrevonulok és a saját fejem verem a falba. Ő a mindenem és nem szeretném, hogy egy kis "nevelés célzatú" aprócska "megoldás" elválasszon minket.

Most biztos sokan elitéltek, megértem, én is UTÁLOM magam emiatt. Elfogadhatatlan és megbocsáthatatlan.

Úgyhogy ha megfogadtok egy tanácsot, ha észreveszitek, hogy a kézre/fenékre csapás kezd rendszeres lenni(akár heti-havi), azonnal hagyjátok abba, de jobb, ha el sem kezditek, anélkül is lehet hatni rájuk!!

2009. máj. 19. 10:54
 12/14 A kérdező kommentje:

köszönöm az összes választ!

az utolsó válaszolnónak: neked különösen köszönöm, kimondtad helyettem a legbelsőbb félelmeimet. tanulok belőle.

többieknek (is): nem verem a gyerekem, egyszer fordult elő, hogy megütöttem az arcát, ez egy nagy lelki mélypontomon történt. Ezután egész nap sírtam (mikor ő nem látta), szörnyű embernek éreztem magam, mert amiért kapott szegény, az nem az ő hibája volt igazából, normál esetben ilyenért még a hangom se emelném fel...azóta többször előfordult az, hogy úgy éreztem, legszívesebben megütném, olyankor, mikor éjjel 2-kor 1 órán keresztül hisztizik, nincs már erőm simogatni, mert leszakad a karom, a derekam, fáj az agyam az üvöltéstől és igazságtalannak érzem, hogy nem hagy aludni, pihenni. Tudom, hogy nem direkt csinálja, ő is aludna, de akkor egyszerűen letépném a saját fejem. sose ütöttem meg ilyenkor, meg azon az egy eseten kívül máskor se, de mikor éjjel ilyen érzések törnek rám, újra rossz anyának érzem magam, hogy ilyesmi egyáltalán megfordul a fejemben...ezért tettem fel a kérdést. Azóta is a bűntudat gyötör, nem hittem volna, hogy egy pofon vagy annak a gondolata ennyire fájhat.

2009. máj. 19. 12:28
 13/14 anonim ***** válasza:
Nekem még csak 15 hónapos a gyermekem, de sosem ütöttem meg és terveim szerint nem is fogom. A saját tehetetlenségünk kivetülése a verés, én nagyon ellene vagyok. Még sírni sem hagytam 1 percig sem.
2009. máj. 19. 14:29
 14/14 anonim ***** válasza:
13 hónapos a babám, soha sem kapott ki, nem is tervezem, aztán majd meglátjuk, utolsó előttinek, hihetetlen, hogy így leírtad őszintén az érzéseidet, majd elsírtam magam, nagyon becsüllek...
2009. máj. 20. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!