Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Már nagyon kivagyok.2 éves...

Már nagyon kivagyok.2 éves múlt és hetek óta (legalább 2 hónapja) nem alszik napközben. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Rettentő hisztis, főleg ha fáradt, és agresszív is olyankor. Vagy egy kistesója is aki 9 hónapos. Így már én is egyre feszültebb vagyok, pedig igyekszem. Nem jár bölcsibe mert ugye itthon vagyok a másikkal.

Miért nem alszik??? Nem korai ez még?

2011. dec. 17. 13:45
 1/8 anonim ***** válasza:
LÁnyom is kb 2 éves korától nem aludt rendszeresen nap közben, csak kb egy héten 1x. Most 3 éves múlt, ha hagyom aludni, akkor éjfél-1 óra mire elalszik. Úgyhogy nálunk nincs délutáni alvás már rég. Neki is van két 16 hós kisfiú testvére, ők is már csak egyszer alszanak. (lányom 9 hós korától csak egyszer aludt) Mondjuk ő nem hisztis, így is 8-9 mire elalszik. Ha mégis elfárad, inkább havonta egyszer elalszik este 6-7 között, másnap reggelig, többre nincs szüksége. Ez van.
2011. dec. 17. 13:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Neki ennyi az alvásigénye. Próbáld meg legalább kicsit lefektetni, nem kell h aludjon, csak ilyenkor legyen kicsit nyugiban, olvassatok mesét, vagy csak feküdjetek egymás mellett. Legalább pihen kicsit.

Szerencsére az én 23 hós lányom még délután is alszik 3 órát és este már 8 órakkor alszik. Én minden délután berakom az ágyába és alvás van. Fontos, h legyen rendszer.

2011. dec. 17. 14:06
 3/8 anonim ***** válasza:

de, korai :( alvás közben okosodna, dolgozná fel a délelőtt eseményeit.

délelőttötök nem túl ingerszegény vagy vagy egyáltalán nem esetleg? eleget vagytok levegőn, gyerektársaságban? hánykor kel reggel?

2011. dec. 17. 14:06
 4/8 anonim ***** válasza:
3. vagyok. azt még elfelejtettem kérdezni, hogy mit csinálsz mikor nem alszik el, vagy nem tudod elaltatni? sötét szobában azért van csendes pihenő?
2011. dec. 17. 14:07
 5/8 A kérdező kommentje:
Régen nem volt ilyen probléma, bement, lefeküdt és másfél-2 órát aludt. De egy jó ideje, hiába rakom le, kijön, bármit csinálhatok. Gyerektársaság van heti rendszerességgel, de nem minden nap. Általában délelőttönként nagyokat sétálunk, vagy kint van a kertben (kivéve pár napja hogy betegek), de így sem alszik el. Néha bent van az ágyában, pihen, hiába fekszem be néha én is. De nem tudok sokat feküdni mellette mert a 9 hónapos másik lányom meg nem tudom sokáig egyedül hagyni (akkor eszik kb mikor a nagy aludna).
2011. dec. 17. 14:30
 6/8 A kérdező kommentje:

Van hogy zenét teszek neki be halkan, vagy mesélek. Hiába küldöm vissza a szobájába, lekötözni nem tudom.

Egyetlen egy "előnye" van, hogy este legalább szó nélkül gyorsan elalszik. De az egész nap így nagyon hosszú...

2011. dec. 17. 14:32
 7/8 A kérdező kommentje:
Ja, reggel fél 7 körül kel.
2011. dec. 17. 14:34
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem irigyellek. Nekem csak egy fiam van. De ő annyira nem igényelte az elvást, hogy egy évesen már egyáltalán nem aludt nappal, nem tudtam elaltatni semmilyen módszerrel. Ő pici korától kezdve egyszer aludt délután. Azt mondták nincs vele semmi baj, neki ennyi az alvásigénye. Most is este 9 körül nagy könyörgés árán fekszik le, reggel 7-kor fent van. Oviba egyáltalán nem alszik délután.
2011. dec. 17. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!