SOS! Bevigyem az ügyeletre? 1 éves múlt a fiam, és pár napja alig fogad el valamit enni.3-as tápszert kap reggel este, abból eszik, de kevesebbet a megszokottnál, gyümölcs, főzelék egyáltalán nem kell neki napközben.
Így inkább kap napközben is kevés tápszert, amennyit megeszik. Minden mástól öklendezik. Láza nincs, viszont tegnap 3 hasmenéses pelusa volt, adtam neki Normaflore-t, inni iszik rendesen szerencsére.
Mára viszont sokkal bágyadtabb lett, felkelt 8-kor, ivott 210 ml tápszert + másfél deci vizet, fél óra múlva elaludt. Mikor felkelt 30gramm gyümölcsöt hajlandó volt megenni, és szintén sokat ivott. Már nem volt hasmenés szserű a széklete, de másfél óra fentlét után megint elaludt.
Aggódom és az itteni ügyeletet nem érem el telefonon, se a gyerekorvosunkat. Bevigyem szerintetek??
Szerintem ne vidd be, hacsak nem akarsz órákat ülni szerencsétlen gyerekkel a hideg folyóson.
Már ott, hogy több napja tart a dolog és még nem voltál vele orvosnál elbukik a dolog azon az elven, hogyha ennyit tudtatok vele várni, akkor ráér még holnapig, míg rendel a gyerekorvos.
Tényleg csak ártanál vele. Várjátok meg a holnapot és addig otthon próbáld kezelgetni.
Én is bevinném azonnal, nem biztos, hogy órákat kell ücsörögni.
Nálunk egyszer volt ez, hasmenés, hányás. Enni nem evett, mert diétáztattam és ivott is szerintem eleget. Csak ő is aludt, felhívtam az orvost, azt mondta azonnal vigyem, mert lehet kiszáradt, és igaza lett, teljesen ki volt száradva.
Köszi a válaszokat!
Bevittük, tovább is küldtek minket a László Kórházba kiszáradás gyanuval, de az ottani vizsgálatok és vérvétel eredménye azt mutatta, hogy nem áll fenn a kiszáradás veszélye.
Tápszert és folyadékot iszik, napi 1 litert kell megitatnom vele, de hogy mi okozhatja ezt, hát passz. Holnap lemegyünk a háziorvoshoz, úgyis oda kell neki adni a mai papírokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!