Milyen gyümölcs illetve főzelék kombinációkat ajánlotok 6hós babának? Megfelelően etetem? Elég a tejalapú étkezése?
Hát csak ebédre adjál neki zöldséget és húst.
amiket eddig adtál azt add ebédre.
6 hósnak már lehet sárga répa, paszternék, krumpli, rizs, sütötök, spenót, brokkoli, paradicsom, borsó, cukkini. nekem ezeket kapja a 7 hós lányom, pulyka vagy csirke hússal néha. én bébi kajából merittem az ötletet. elöször mindig onnan adom, majd én is fözök olyat. nekem mindegyiket megeszi. persze mindig egyszerre csak egyet adok neki újjat.
amúgy szerintem jó az etetésed hasonló az anyém is, de mivel nekem 7-8 között reggelizik (tápot) a lányom, így csak következönek délben kap ebédet majd délután gyümölcsöt így és este tejpépet
lefekvéshez meg tápszert
akár minden nap adhatsz neki husit. és bárhogy kombinálhatod. 10 órai az legyen a gyümölcs, ebéd meg a főzelék. de a főzelék is lehet gyümölcsös :)
én babámnak a kedvenc ebéde almaszószos csirke volt :D
arra figyelj, hogy a fogó gyümiket ne párosítsd mert jó kis székrekedés lehet az eredménye :(
netlé oldalán találsz táblázatot, hogy miket ehet már a babád :)
jól csinálod! mident lehet kombinálni. sőt, érdemes is a széklet fogósakat lazítóval párosítani.
húst 2 naponta adok.
én a párosításokat úgy csináltam, ahogy mi is szívesen ennénk. pl. krumpli-csirke, krumpli-csirke-meggy, krumpli-csirke-alma...
6 hósan még a sütőtök, tök volt amit gyakran adtam, nagyon szerette! meg céklát tettem sok mindenhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!