Milyen gyümölcs kombinációkat adtok a babátoknak?
mangó alma
mangó banán
alma banán körte
attól is függ mennyi idős mit ehet már.
8 hós baba:
(banánt nem adok, mert megfogja ahasát)
alma, öszibarack, meggy, cseresznye - ezeknek a kombinációja úgy, hogy egyszerre kétféle gyümölcs van benne. Ha nem pép, hanem gyümölcscentrifugázom, akkor nyers sárgarépát is szoktam hozzátenni.
Banán-meggy (isteni!)
Alma-körte
Alma-barack
Alma-barack-körte
Sütőtök-alma
Szilva-alma
Alma-gesztenye
Sárgadinnye-őszibarack (ezt felnőtteknek pici rummal megbolondítva, jól behűtve megint csak isteni)
A meggynek és cseresznyének le kell húzni a héját?
Egyébként már 13 hós a lányom, de imádja a gyümölcspüréket, ezért minden délelőtt szokott kapni. Őszibarack-sárgabarack-banán nagy kedvenc, de ezeket szeretném még kombinálni új gyümikkel. Meggyet, cseresznyét még nem evett. :)
Körtét még csak üvegeset kapott, ezt ha magam készítem neki akkor meg kell hámozni?
A sárgadinnye is jó ötlet :) Görögdinnyét ehetnek már a babák ennyi idős korban?
Egyébként ugye jól emlékszem, hogy epret és málnát, aprómagvas gyümit 2 éves kor alatt nem lehet adni?
Se a cserinek, se a meggynek nem húzom le a héját. 9,5 hónapos a kisfiam, egy éves baba már bőven eheti. Talán a cserivel kell egy kicsit jobban vigyázni, sok szelet csinálhat.
Almát és körtét mindig meghámozom.
Görögdinnyét is adhatsz neki, bár iszonyat cukros, úgyhogy ne sokat szerintem.
12:06-os vagyok, én nem hámoztam a meggyet, cseresznyét.
Aprómagvas gyümölcsöt elvileg egy-másfél éves kortól lehet adni, de a nagynál én vártam vele 2 éves koráig, főleg azért, mert tavaszi születésű, és friss gyümölcsöt akartam adni.
Ja, igen, aprómagvasak. Én csak üvegeset adok kisfiamnak (pl. alma málnával), azokat úgy készítik, hogy kiszedik belőle az allergizáló magot.
Egyébként epret pár szemet úgy kóstoltathatsz vele, hogy a külső, magvas részét levágod, és csak a belsejét adod neki. Mi már ettünk egy-két szemet így. Többet nem, mert nem akarok siettetni semmit (ezt is kunyizta tőlem). :) Mindent megenne, amit én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!