Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak az öcsémmel aki...

Mit csináljak az öcsémmel aki nem akar pisilni?

Figyelt kérdés
Ha pelusban van abba belepisisl de elég fura egy 4 éves pelenkában. Ha nincs rajta pelenka akkor tartogatja. Volt már olyan, hogy elmentünk valahova kocsival és elötte megkérdeztük kell-e pisilnie de azt mondta, hogy nem. Útközben észrevettem, hogy elkezdett sírni. Megkérdeztem mi a baja de azt mondta, hogy semmi. Úgy markolta a kukiját azt hittem letépi. Gondoltam biztos viszket neki. Mikor megérkeztünk kiszállt a kocsiból és nem mozdult onnan. Azt mondta ha megmozdul bepisil. Hirtelen megkönnyebbült az arca és egy nagy pisitócsa volt körülötte. Mit csináljak vele?

2011. dec. 17. 11:28
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! Ha nincs szervi oka (tehát nem az van, hogy pl. vmi fertőzés miatt csípi a pisi éppen, ezért nem akar), akkor fontos szerintem, hogy ne veszekedjetek vele emiatt.

Nálunk is hasonló gondok voltak, az utolsó percig tartogatta, mi már láttuk, hogy „táncikál”, annyira kell neki, de ha szóltunk, hogy szaladjon el pisilni, tagadta, sőt megsértődött, hogy neki nem kell, hagyjuk békén.

Én arra jutottam, hogy a pisilés-kakilás valamiért egy olyan dolog egyes gyereknél, hogy azt csak ők tudják szabályozni, vagyis úgymond a „függetlenség” kifejezése, és nem akarják, hogy még ebbe is beleszóljon az ember.

Próbáltam mindent, volt, hogy kiborultam, hogy egy ekkora gyerek hogy nem ért a szép szóból… végül az lett a szabály, hogy mindig el kell mennie pisilni, ha indulunk valahová, nem érdekes, kell-e neki vagy sem, meg kell próbálnia – és láss csodát, általában sikerül is.

Van még egy, ami miatt nem mennek el időben szerintem: egyszerűen nagyon benne vannak valami játékban, és nem akarják az időt erre „fecsérelni”. Ilyenkor is jó, ha látod rajta, hogy kellene neki, ha mondod, hogy hagyja abba, amit csinál (esetleg biztosítod róla, hogy pl. vigyázol addig a homokvárára vagy ilyesmi), pisiljen, aztán folytathatja.

Nem könnyű ügy, de nálunk mostanra annyi maradt, hogy futva megy pisilni, és rohan vissza a dolgát csinálni, sokszor elfelejti a vécélehúzást, kézmosást is emiatt, de szerencsére már nem veszi sértésnek, ha erre figyelmeztetjük. :)

Kitartás!

2011. dec. 17. 11:38
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem egyáltalán nem normális, hogy egy 4 éves gyerek csak pelusba hajlandó elvégezni a dolgát, ennek biztos van valami oka. Mindenképp el kellene vinni orvoshoz.

Anyukád nem kért segítséget még senkitől?

2011. dec. 17. 12:17
 3/7 A kérdező kommentje:
Anyukám elvitte még egy éve orvoshoz de semmi szervi bajt nem találtak és azt mondták, hogy későn érő. Nem szidjuk és semmi baj nem történt a családban sem. Van két nővére én a bátyja meg két szülője. Mi lehet a baja?
2011. dec. 17. 12:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Oviba jár? nem lehet, hogy ott történt valami?
2011. dec. 17. 13:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Aki nem élt át ilyen problémát a gyerekével, az nyilván azzal fog jönni, hogy „nem normális”. (Szerintem inkább az az őrület nem normális, amit itt Mo-on a szobatisztaság körül rendeznek. Ha nincs szervi baja, minden gyerek szobatiszta lesz előbb-utóbb, de nem csontra 3 éves korára, ahogy elvárják!)

Segítsetek neki azzal, hogy ha látjátok a jeleit, hogy pisilnie kell, vagy csak simán bizonyos időközönként szóltok neki, hogy menjen vécére.

Egyébként nem jár óvodába? Ha igen, ott nem gond ez?

2011. dec. 17. 13:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Jár oviba és ott egésznap nem pisil. Mikor hazajön majd szétdurran a hólyagja. Akkor visszaadjuk rá a pelenkát. Az oviban imádják az ovónők és elvan a gyerekekkel is.
2011. dec. 17. 16:33
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én nem adnék rá pelust. Néhány kellemetlen bepisilés után hátha rájön, hogy kényelmesebb a WC-be pisilni.

Esetleg még a zuhanyzóba, vagy fürdőkádba állítva "buliként" beadnám neki, hogy próbáljon a lefolyóba célozni.

Nálunk ez így ment és két héten belül szobatiszta lett.

2011. dec. 22. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!