Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Leírnátok, hogy mennyi a...

Leírnátok, hogy mennyi a súlya a 16 hónapos gyermeketeknek? Aki normális súllyal született, de nagyon nem hízik!

Figyelt kérdés
Nagyon aggódom a lányomért, aki most 8 kg, alig eszik, pedig voltunk kivizsgálásokon, minden rendben vele. Megnyugtatna, ha tudnám,hogy mások is vannak akiknek ilyen kis súlyú gyerkőce!
2011. dec. 15. 11:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Az én kisfism is 7,8 kg volt 16 hónaposan. Pedig mindenféle kivizsgáláson.Kapott táplálék dúítót, meg midenféle vitaminokat.Aztán mégsem akart gyorsabban nőni.Most majdenm 5 évesen is csak 14 kg.De egyébként egy vidám, mozgékony gyerek,úgyhogy én már beletörődtem,hogy ekkora és kész, bár még mostanában is eszembe jut néha,hogy nincs-e valami baja, de mivel semmit nem találtak így mindig megnyugtatom magam,hogy ilyen aprócska méretű és kész.
2011. dec. 15. 12:48
 12/19 anonim ***** válasza:

Kislányom most 26 hónapos, és nincs egész 12 kg.

16 hónaposan 9 kg körül volt. Nagyon rossz evő volt mindig, most is az, és nagyon lassan hízik.

(3120 grammal született.)

2011. dec. 15. 13:16
 13/19 anonim ***** válasza:
Az én lányom 2 éves és 10 kg. Nem sokat eszik, nincs semmi kedvenc kajája, de neki ennyi elég. Annyit eszik, hogy ne haljon éhen. Én már beletörődtem. Bár nem túl nagy növésű, még most kezdjük hordani a 86os ruhákat.
2011. dec. 15. 13:25
 14/19 anonim ***** válasza:
11. válaszoló vagyok.Nekem a kisebbik fiam sem túl nagy növésű 16 hónaposan 9,8 kg volt, most 2,5 évesen pedig 12 kg, kicsit nagyobb növésű mint a tesója, de azért ő sem nő valami gyors ütemben. Ilyen géneket örököltek, szerintem anyósomra ütöttek,mert ő ilyen picike, meg hát azért én magam sem vagyok egy óriás.
2011. dec. 15. 13:40
 15/19 anonim ***** válasza:

4 kg-val született és 18 hónaposan 10 kiló volt.

Most 3 éves és 13 kiló.

Mi nem voltunk kivizsgáláson egyébként.És sosem szólt egy orvos sem, hogy probléma lenne a kis súly.

De egyszer egy orvos rázogatta a fejét, de azt mondta, majd megnő.

2011. dec. 15. 20:08
 16/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat!

A józan eszemmel tudom, annál többet nem tehetek, hogy kínálgatom és igyekszem változatos ételeket készíteni, de legbelül folyamatosan szorongok, hogy mit rontottam el, mi a baj vele.

Ugyanakkor én is sokszor megkapom, hogy amelyik gyerek kapott enni, még soha nem halt éhen.

2011. dec. 15. 20:26
 17/19 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam is nagyon rossz evő volt most 19 hós és 10kg. De ő elég aktív és lemozogja. Kivizsgáláson mi se voltunk mert apukája génjeit örökölte és magas vékony fiúcska lesz. De természetgyógyásszal beszélgettem és ő mondta, ha megterítek neki úgy mint egy kiskirálynak és többfélét teszek elé akkor jobban fog enni mert van miben válogatnia.Pl mikor húsleves van kiszedem neki külön a husit külön a zöldségeket, és külön a leveskét.Nálunk be vált.
2011. dec. 15. 20:39
 18/19 anonim ***** válasza:

Üdv sorstárs :)

16 hónapos a lányom és 7,5 kg. A dokinénink nem parázza túl, azt mondja, hogy nézzek tükörbe.

Én is mindig parázom, hogy keveset eszik, meg ha nem eszik akkor még jobban. Tömni nem tudom.

Ami egy kicsit megnyugtatott: múltkor itt volt az unokatesója, aki állítólag nagyon jól eszik és a kicsi lányom rendszeresen "rávert" mennyiség tekintetében. Persze lehet, hogy a foga jött az unokatesónak, de nekem ez akkor nagyon sokat jelentett :)

Szépen fejlődik egyébként: nőnek a fogai, jár, dumál (néhány szó, saját szavak, állathangok), minden érdekli, jó kedvű, sokat mozog.

Magasságotok? A lányom 75 cm.

2011. dec. 17. 13:01
 19/19 A kérdező kommentje:
75 cm! :) :(
2011. dec. 19. 12:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!