Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Ti megsértődnétek,...

Anyukák! Ti megsértődnétek, ha a ti gyereketekre szólnék rá? Hogy reagálnátok?

Figyelt kérdés
A barátnőmmel és a gyerekével sétáltam. A barátnőm gyereke aki kismotorral jött velünk, egyszer csak a gyerek előre az úttestre gurult és ott megállt. (A gyereken szürke ruhák voltak, a motor is sötét színű volt.) Közben kanyarodott az autó. Én kiabálok a gyerekne xy vigyázz, a barátnőm egy szót sem szól, kiabálok mégegyszer. A barátnőm nem reagál.(Közben érzem a feszült csöndben, hogy nem kellett volna szólnom.) Nem értem, túl reagáltam, nem volt jogom rákiabálni? (Nem bírtam volna végig nézni szó nélkül, hogy a gyereket elkaszálja az autó.) Itt többen írták már hogy nem szeretik ha a barátnő beleszól a gyerek nevelésébe, plán-e ha ennek a barátnőnek nincs is gyereke.

2011. dec. 13. 16:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A párom húgának a lányával ugyanez a sztorim. Nem lennék képes hagyni a gyereket meghalni, legyen az az enyém, egy rokoné v egy teljesen idegen emberé.
2011. dec. 13. 16:06
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem beleszólás, hanem megijedtél, én nem sértődnék meg.
2011. dec. 13. 16:07
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretem ha beleszólnak, de ez a kivétel :)

Mivan ha a barátnőd, épp nem figylet? Jól tetted, hogy szóltál, nagyobb baj is lehetett volna.

Te nem a nevelésbe szóltál bele (Etetés-altatás-öltözködés...stb), szóval oké a dolog.

Ja igen. Megköszönném, hogy figyeltél helyettem is :D

4/11 anonim ***** válasza:

ne haragudj de ennek mi köze a nevelésbe? ez baleset megelőzés volt, naná, hogy jól tetted!

az megint más ha hisztzik a gyerek és rászólsz mert anya csak néz... na azt én se szeretem mert nem véletlenül csinálok úgy mint ha nem is hallanám ;)

de amit te tettél, az nem nevelés beleszólás :)

lehet a barátnőd olyan fáradt volt, hogy fel se fogta :S

5/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért van különbség a "beleszól a nevelésbe" és a "rászól, mert az úttesten van" között. Én ez utóbbinak tekintem amit csináltál, ha én lettem volna a gyerek anyja, még meg is köszönném. Egyébként nem értem, hogy az anyuka miért nem reagált rá...

Minden reggel együtt megyünk egy anyukával az oviba, természetesnek veszem, hogy rászólok a csemetéjére, ha az össze-vissza bámészkodva csámpázik az úttesten. Pláne, ha jön egy autó. Idáig még nem kaptam meg, hogy miért szólok a gyerekére.

2011. dec. 13. 16:10
 6/11 anonim ***** válasza:
Persze, h van különbség. De van olyan anya, aki még ezt is azzal magyarázza, h "rossz anyának tartasz, h te figyelmezteted a gyereket?" Sajnos van egy-két olyan nő, aki annyira önbizalomhiányos, h azt sem fogja fel, h az ember védelemből szól és nem támadásból.
2011. dec. 13. 16:29
 7/11 A kérdező kommentje:
A dolog mégis kibeszélés nélkül maradt. Utólag sem szól rá a gyerekre. Csak a felháborodott csönd maradt. (Azóta megszakadt a barátságunk, mert több hasonló ilyen volt.) Annyira rossz hogy nekem nincs gyerekem, bár nagyon szeretnék, ugyan felnőtt vagyok (35) mégsem vesznek felnőtt számba, nem lehet szavam, mert nincs gyerekem.
2011. dec. 13. 16:33
 8/11 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben még meg is köszöntem volna. Ez azért messze van attól, hogy beleszólj a gyerek nevelésébe. Szerintem.
2011. dec. 13. 21:20
 9/11 anonim ***** válasza:
Úgy látszik, a barátnődet nem érdekli, ha elüti egy autó a saját gyerekét. Csak azt nem tudom, minek akkor neki gyerek.
2011. dec. 14. 07:12
 10/11 anonim ***** válasza:
Én sem győznék Neked hálálkodni, hogy megmentetted a gyerekem! Előző voltam.
2011. dec. 14. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!