21 hónapos kisfiam még cumisüvegből iszik, ez baj?

fiam augusztus végén múlt 2 éves.november elsejei hosszú hétvégén sikerült elvennem a teásüvegjét.akkor is ugy hogy anyuékhoz mentünk és volt ott is üvege,de nem volt még elővéve,és mondtam a fiamnak hogy otthonmaradt az üvege.3 napig alig ivott és nagyon sokat kereste.mikor hazaértünk akkor meg azt mondtam neki hogy nem találom sehol,na akkor megint pár nap sírás meg keresés.nagyon keveset iszik azóta,ha nem lenne a napi 3x3 dl kakaó(cumisüvegből issza),akkor szerintem nem inna meg 2-3 dl-nél többet.mielött elvettem volna az üvegjét már tudott pohárból inni,de itthon nem akart.nagyon sokat szenvedtünk a teásüveg miatt,már muszájból kellett elvenni tőle.én mindent kipróbáltam(csőrös 2 féle,100 féle pohár,mintás meg hasonlóak,sportkupakos üveg,szívószál,stb.,szép szó).egyszr elvttem elötte ugy 2 hónappal,akkor 1 hétig 1 kortyot nem ivott a kakaón kívül,hiába mondtam neki mindent nem érdekelte,aztán visszaadtam neki 1 hét után.most már több mint 1 hónapja nincs teásüveg,mindig megkérdezem h miből akar inni.de az elején akkor is nehéz volt.
bocs h egy kicsit hosszúra sikerült,de gondoltam leírom a mi esetünket.

Sajnos ha így állsz hozzá, hogy nincs időd tanítani meg átöltöztetni, akkor várhatod, hogy megtanulja szegény gyerek, hogy kell inni.
Minden gyerek nyakon önti magát párszor, mire rájön a technikára. Ha kanállal tanul majd enni, lesznek még cifrább dolgok is, mint egy kis locspocs. A fiam egy éves korától csak pohárból iszik, de ő is lelocsolta magát párszor az elején.

Baj,de az nagyobb baj hogy te így állsz hozzá! Mi az hogy nincs időd tanítani?
Az én lányom is 21hónapos,és csak pohárból iszik. Ha megyünk valahová akkor csőrösből,vagy sportkupakos üvegből. Enni is magától eszik,de azért még sokszor kell neki a segítség.
Szerintem nem kell neki tanulópohár,adja a kezébe rendes poharat,és légy vele türelmes! Mit fogsz csinálni ha majd magától akar enni?! Akkor lesz ám minden pancsos.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!