Baj, ha majdnem 1 éves kisfiam még csak cumisüvegből iszik?
Szerintem szoktasd egyből pohárhoz, felesleges csőröspoharat stb erőltetni, ha nem fogadja el.
Én fiam sosem ivott cumisüvegből szerencsére, és amikor elkezdtük a hozzátáplálást, akkor simán itta a vizet a pohárból. Persze én tartom neki a poharat, úgy hogy bele tudjon folyni a víz a szájába, de ne ömöljön az ölébe. Pont emiatt csak félig öntsd a poharat.
Szerintem egy próbát nálatok is megér, ha lassan folyik a szájába a folyadék, akkor úgyis le fogja nyelni:) Egy-két nap lassabban ment nálunk is, de most már semmi probléma, szépen iszik pohárból.
Én úgy kezdtem, hogy vettem egy olyat, aminek puha feje van, nem kellett megszívnia és csöpögött egy kevés magától, mert ugye a különbség a cumi és a csőrös közt, hogy nem jön, ha nem szívod :) ilyet vettem újonnan: [link]
Előtte volt cseppmentes, nem is értette, hogy miért is kellene neki ezt rágcsálnia? Aztán mikor ezzel már jól tudott inni (a fiam amúgy sem iszik sokat evés után, nem féldeciket, de mondjuk 20-30 ml) akkor próbáltam mást is. Van vagy legalább 5 féle itató poharunk. Pohárra is szoktathatod, azzal is csak pár nap pólócsere, de nagyon szeretik... (az én fiam bugyogtatja a vizet benne, mint fürdésnél, úgyhogy még nem pohárképes) :)
Ui : Második, a válaszodat 1 és 10 között mennyire érzed hasznosnak a kérdésfeltevő szempontjából? :) És mondjuk hanyas erősséggel dicsekvési kényszer? :)
Az én 15 hónaposom is abból iszik még.
Vettem neki csőröst (kb. 5 hónapja). Eleinte csak rágcsálta, de gyakran a kezébe adtam üresen, szelep nélkül, hogy hátha rájön, hogyan kell szívni. Nemrég rájött. :-) Megörültem, gyorsan beletettem a szelepet. Már folyadékkal együtt ismét a kezébe adtam. Szívta ő, de annyira jött belőle az innivaló, hogy majd' megfulladt.
Úgyhogy még elraktam, és maradunk a cumisüvegnél.
Illetve gyakoroljuk a pohárból ivást. Még én tartom a poharat, - már ő is szeretné, de akkor a nyakába megy minden - de egyre ügyesebb!
A cumisüveget is csak kb. 1,5 hónapja tartja egyedül. Tudta volna addig is, csak lusta volt! Úgyhogy azt is megtanulja, ne aggódj!
A csőröst meg ne erőltesd nagyon. Add oda neki, hátha rájön, de gyakorolhatjátok a pohárból ivást is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!