Baj, ha majdnem 1 éves kisfiam még csak cumisüvegből iszik?
Miért lenne baj??? Hidd el semmiben nem fejlődik máshogy, csak mert cumisüvegből iszik. Olyan mindegy miből iszik, az érettségire úgysem, cumisüvegből ivott.
Nekem 2 gyerekem van. A nagyobb borzasztó önálló akart lenni, ő egy évesen eldobta a cumisüveget, onnan pohárból kérte a tejcsit. volt időm vele molyolni, hogy legyen mindegy csupa tej.
Második fiam a megszokások híve. Másfél évesen még az sem volt mindegy, hogy milyen cumisüvegből kapja. Csak abból az egy szétkopott agyonmosottból volt hajlandó inni, vagy különben 2 órát üvöltött. Aztán egyszercsak nappal a vizet pohárból kérte, egyik napról a másikra. azóta víz csak pohárból jó. Végre mostmár a tejet elfogadja a Mam itatóból, de csakis abból. Most két éves. De nem is baj, legalább amíg issza a vacsit meg a reggelit, tudok a naggyal törődni, nem kell állnom a pohár mellett, hogy ne csöpögjön. Gyönyörűek a fogai, szép a szája, semmi hátránya nem volt, hogy cumisüvegezett. Meg sem fordul a fejemben, idézem:szerencsére,ahogy az egyik válaszoló írta a nagy nem ivott cumisüvegből sokáig.Szerintem a szerencse nem itt kezdődik :-D
Abszolút nem baj. Az én kisfiam sem szerette a csőröst, pedig annyira megkönnyítette volna a dolgunkat ebben a nyári melegben. Szóval próbáld meg a poharat, ha meg nem megy, akkor maradjon még a cumisüveg. Valószínűnek tartom, hogy élvezi, hogy nem kell fognia. Ilyenek ezek a férfiak!:))
(A leteremtő hozzászólások után azt én le sem merem írni, hogy 4 napos kora óta pohárból kapja a mindenféle folyadékot a kisfiam..)
Nem tudom, miért kellett lepontozni, akinek a babája hat hósan pohárból iszik. Az én lányom is tökéletesen ivott pohárból ennyi idősen. A fiam meg 10 hónapos és hallani sem akar még a csőrös pohárról sem, nemhogy a rendesről. Pedig higgyétek el, egyformán nevelem a kettőt.
Egyszerűen nem egyformák a gyerekek. De megjegyzem, ismerek én anyukát, aki nem akart cumisüveget adni a babájának, amikor muszáj volt pár napig mellőzni a szoptatást, mert nem akarta, hogy teljesen leszokjon a ciciről a babó. Nem volt két hós a kicsi és bizony rendes kispohárból kapta a tejet. Aztán persze amint lehetett, újra ciciztek, de a kéthónapos is megtanult bizony rendesen pohárból inni.
Szia!
Szerintem sincs gond...persze most hazabeszélek, mert az enyém is csak próbálkozik a nem cumiból ivással..és hát kisebb-nagyobb eredménnyel "nem megy":), és most lesz egy éves.
Ahogy a cuki védőnőm mondaná, láttál már pelenkában járó cumisüvegből ivó járni nem tudó első osztályost a suliban.
Ezt arra érti, hogy előbb vagy utóbb (ki ügyesebb, ki később lesz az), meg fog tudni mindent csinálni.
Én megvettem 5 cumisüveg márkának az összes itató és csőrös pohár fajtáját, és hát...azt hiszem, nem ezen múlik.
Talán leginkább széles szájú pohárból megy a legjobban a cumisüveg után.
Sok sikert!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!