Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Krupposok, ilyenkor ez normális?

Krupposok, ilyenkor ez normális?

Figyelt kérdés
Mindkét gyermekem kruppos. A picinek most van 2.szor, szerdán kezdődött. Voltunk orvosnál csütörtökön, mindent rendben talált, leszámítva, hogy picit piros a torka. Aznap estére 38.5 lett a hője, mely Panadol hatására elmúlt. Másnap semmi baja nem volt, csak párszor ugatott. Estére megint felment a hője, 38ig, éjjel 2ig ugatott. Most délelőtt megint semmi baja, alvás utánra rekedt lett a hangja. Calcimusc, Fenistil, hidegpára, nyitott ablak, bő folyadék, mindent megkap, amit kell. Viszont nem tudom, hogy ez az esti melegedés normális e ilyenkor. Akinek van saját tapsztalata, kérem írjon. Lehurrogó válaszokat nem kérek. Amint hazaér a férjem az autóval, indulunk az ügyeletre.
2011. dec. 10. 16:15
 1/7 A kérdező kommentje:

Az első rohamkor ügyeletre mentünk, de az éjszakás orvos majdhogynem csak elzavart, mert miattunk fel kellett kelnie éjjel 3kor, és felvilágosítást szinte semmit nem kaptunk, csak azt, hogy sétáljunk a hideg levegőn.

Akkor nem volt hőemelkedés. Másik gyerekemnek is most volt, de neki először és nem volt olyan vészes.

2011. dec. 10. 16:17
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem a krupptól van, vagyis hogy nincs összefüggées.

Valamit elkapott, amitől hol lázas, hol nem, sajnos van ilyen vírus.

A kruppos köhögés csak kísérő jelenség, mert szűk a légcsövénél.

2011. dec. 10. 16:40
 3/7 anonim ***** válasza:

A kruppra kúpot nem kaptatok? Mert az lehúzza a gyulladást azonnal a torkáról, és nem fog ugatva köhögni.

Ja, és nekünk receptre felírta az orvos a léglegeztető készüléket, és így 20 ezer helyett 3800 ft-ba került.

Talán az kényelmesebb a gyereknek és nektek is mint a hideg levegőn sétálni.. Bár mi is sétáltunk..

Nekünk most volt először ilyen pár hete és az ügyeletes orvos beadta a kúpot, amitől teljesen elmúlt a kruppja.Tudott éjjel aludni, picit köhögött csak, és inhaláltunk 3x egy nap.

2011. dec. 10. 19:26
 4/7 anonim ***** válasza:

Lélegeztető készülék??

A sós vizes inhalátorra gondolsz?

Nekünk is felírták, de csak két kórházi tartózkodás után lehetséges ez, legalábbis nekünk így mondták.

A Rectodelt kúp tényleg jó, ha van otthon, de azt csak fulladás esetén lehet beadni, sima köhögésnél nem, és ha valóban be kell adni, akkor utána azonnal ügyeletre is kell vinni (vagy ügyeletet hívni)

első

2011. dec. 10. 20:57
 5/7 A kérdező kommentje:

Van kúpunk, kapott is. De egy orvos sem mondta, hogy utána ügyeletre kellene vinni.

Van inhalátorunk is, de nem engedi, csak alvás közben, ami mostanság nem megy, nagyon éber és egyből fölébred rá.

2011. dec. 11. 14:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! nálunk is így volt, szombaton este és vasárnap lázas volt, aztán mindig csak este illetve éjszaka, de csak 38 körülig ment fel neki. aztán kedden éjjel már megjelent az ugató köhögés és a sírásán is hallottam, hogy valami nem okés ( első kruppos "élményünk" volt ) azt sem tudtam, hogy mi az de nem fulladt be, csak másnap du. volt olyan fulldoklós a köhögése. dokink adott flixotide-ot meg fenistil cseppet és nem lett komolyabb gond.
2011. dec. 11. 20:33
 7/7 anonim ***** válasza:
SZIA.AZ ÉN KISLÁNYOM SAJNA 2ÉVE KRUPPOS:(.NÁLUNK EZ UGY MŰKÖDIK HOGY NYÁRON SEMMI BAJA UTÁNNA ŐSSZRE ÉS TÉLRE MINDIG VISSZAJÖN FŐLEG HA KÖD IS VAN NA AKKOR PLÁNE.SAJNA NEKÜNK UGY SZOKOTT KEZDŐDNI HOOGY AZ OVIBA ÖSSZESZED VALAMI NÁTHÁT VAGY VALAMI VÍRUS FÉLÉT AMI A KRUPPOT ELŐHOZZA ÉS ÍGY MAJNEM MINDEN TÉLEN SOKAT VAN ÁLMATLAN ÉJSZAKÁNK:(.NÁLUNK ÉJJEL JÖN ELŐ ÉS KB ANNYIRA ERŐLTETI A KÖHÖGÉS HOGY SOKSZOR ÖKLENDEZIK NÉHA HÁNY IS SZEGÉNYKÉM:(.NEKÜNK NINCS KÉSZÜLÉK AZT MONDTA GYEREKORVOS INKÁBB NYISSUNK ABLAKOT ÉS CSAVARJUK BE PLÉDBE ÉS KICSIT MENJÜNK VELE AZ ABLAK KÖZELÉBE TÖBBET HASZNÁL AZ.HÁT MI ÍGY VAGYUNK DE REMÉNYKEDEM BENNE HOGY KINÖVI AZT MONDTÁK AKINEK 3ÉVES KORA ELŐTT VAGY KB AKKOR JÖN KI KIFOGJA NŐNI MAX 4-5ÉVES KORÁRA MI MOST VOLTUNK 4ÉVESEK SZÓVAL NAGYON REMÉLEM:).BÍZOM BENNE.REMÉLEM TUDTAM SEGÍTENI SZIA
2011. dec. 24. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!