Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1 hónap múlva oviba megy és...

1 hónap múlva oviba megy és még mindig gondok vannak a kakival, hogy segíthetek neki?

Figyelt kérdés
fél éve szobatiszta,de mivel székrekedéses a kakával mindig gond volt,sokat fáj neki a vécézés,igy sokszor nem is szól,vagy elbújik.most kicsit rendeződni látszik,de még mindig elbújik ha jön a kaka,és csak akkor szól,ha már úton van.Félek,hogy az oviba se mer majd szólni,igy viszont ezt nem viselik el sokáig.volt valaki hasonló helyzetben?magyarázom neki,hogy amikor érzi,akkor szóljon,de mindig csak akkor szól ha már úton van.
2011. dec. 8. 10:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Az oviban általában nem szoktak kakilni azok a gyerekek akiknél ilyen probléma van. Eleinte még a könnyen kakiló gyerekek sem, általában. Valószínűleg hazaviszi Neked. Kislányom is így járt az elején, aztán megszűnt a szorulás, de még mindig nem kakil oviban. Megbeszélheted az óvónőkkel, végül is a szorulás e.ügyi probléma.
2011. dec. 8. 11:08
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyébként a többi gyerekkel is történnek balesetek, ne aggódj. Ha mégis előfordulna óvónők is beszélnek vele, lehet az jobban hat majd rá. Laevolac szirup jó a székrekedésre. Nincs valami táplálékallergiája? Attól is lehet székrekedése. Kislányomnak tejfehérje-allergiától volt. Iszik eleget?
2011. dec. 8. 11:11
 3/8 anonim ***** válasza:
Bocs : Első voltam.
2011. dec. 8. 11:11
 4/8 A kérdező kommentje:
köszi a választ.Már kb 1 éves probléma most megoldódni látszik,az étele teljes átalakításával.Iszik sokat,csokit,kakaót nem eszik,most zabpehelyből kap minden nap kását,vagy valami mást,sok szilvát,és kb 3 élőflórás joghurtot,ha ezek megvannak naponta akkor van rendesen kaka.Félek nehogy gondja legyen az oviba belőle.mert én már látom ha beszalad a szobába ajtót becsuk én már tudom,hogy kakilni akar,rohanunk is igy nincs baleset,de az oviba ezt nem teszik meg,nem is tudják.
2011. dec. 8. 11:18
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Mi az egész ovit így csináltuk végig. Nem volt szorulása, egyszerűen nem volt hajlandó vécére menni. Rémálom volt, én is sokat aggódtam emiatt (pont amit írsz, én már láttam rajta, hogy azért vonul el, és szorítja), de végül elmondtam az óvónőknek, és kiderült, hogy az egyik óvónő kisfia is ilyen gondokkal küzd, így totál megértette. Az utolsó évig szinte soha nem kakilt az oviban, de visszatartás nyilván nem megy mindig tökéletesen, így nem egyszer kellett gatyát cserélni neki. Egyszer sem szóltak be érte az óvónők.

A legtisztább, ha megbeszéled velük előre, hogy ez van – és azért nem érdemes aggódnod, mert mint írod, javul a helyzet, másrészt sosem tudhatod, hogy ott hogyan lesz, lehet, hogy ott valamiért menni fog neki.

Nagyon fontos, hgoy ne parázz, és semmiképp ne büntesd!

2011. dec. 8. 11:36
 6/8 A kérdező kommentje:
köszi,ááá büntetni eszembe sincs.én még a visszatartást se mondom neki,mert attól félek akkor megint nem fog menni neki.igen,igaz most naponta van kaka,ami nagyon jó,de még igy is elbújik.ha figyelmes és gyors vagyok nincs baleset.és ilyenkor csak azt magyarázom neki,hogy a szobába rohanás helyett a wc-be rohanjon,még nem működik.mindenképp megbeszélem az óvónővel.nem lesz beszoktatása,hogyan fogok ennyi mindent elmondani az óvónőnek.mire figyeljen,mire hogy reagál,mik a bajai stb.még 1 hónap de én már most para vagyok,ő meg alig várja.
2011. dec. 8. 12:03
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyébként ha táplálkozással rendezted a dolgot, pár hónap és rendbe jön minden. Megkönnyebbülhet, lehet, hogy jó hatással lesz rá, hogy látja a többiek hogyan használják a wc-t . Szerintem nincs miért aggódnod!
2011. dec. 8. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Az oviban eleinte szinte mindegyik gyerek bekakilt. (nálunk, azaz fiamnál) Köztük a fiam is. Aztán beállt a kakilása délutánra. Tényleg haza hozza :)
2011. dec. 9. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!