Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki mikor (hány éves korában)...

Ki mikor (hány éves korában) mondja / mondta el a gyermekének, hogy nem a Mikulás ill. a kis Jézus hozzák az ajándékokat december 6-án ill.24-én?

Figyelt kérdés
Köszi a választ!
2011. dec. 7. 15:22
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

köszönöm a választ!

Utolsó, (10.) elgondolkodtató amit írtál. Amúgy nekünk még nincs gyermekünk. Csak egyik kolléganőm mesélte, hogy az unokája már tudja, és én még nagyon korainak gondolom (meglepett). Szerintem ő még magától erre nem jöhetett rá, most kezdte az ovit.

2011. dec. 8. 10:29
 12/12 anonim ***** válasza:

(14 éves lány vagyok)

Én sohasem hittem egyikben sem.3-4 évesen mindig íratattam levelet anyámmal,de valahogy az egész gyanús volt,főleg,hogy nem mindent kaptam meg,amit szerettem volna.Nem hallottam őt,nem láttam.A dolog számomra ott vált végleg mesévé,amikor egy áruházban több Mikulást is láttam.Megkérdeztem,hogy ez hogyan lehetséges,és azt a választ kaptam,hogy a Mikulás segítői.Nem hittem el,mert nem értettem,hogy akkor miért vannak ugyanolyan ruhában és miért adják ki magukat Mikulásnak.Elkezdtem tiltakozni,hogy Mikulás nincs.Erről gondolatról le akart beszélni anyám,de nem sokkal ezután meglestem őt.

Szerintem 10 éves koráig halaszd el az igazságot.Nem ért trauma,semmilyen hatással nem volt rám,de azért utólag visszagondolva jó lett volna egy kicsit a mesében élni.

2011. dec. 8. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!