Ki mikor (hány éves korában) mondja / mondta el a gyermekének, hogy nem a Mikulás ill. a kis Jézus hozzák az ajándékokat december 6-án ill.24-én?
Negyedikesek voltak, amikor már nekem volt gyanús a dolog. Finoman rákérdeztem, erre vigyorogva bevallották, hogy már tavaly is tisztában voltak vele. Kérdeztem, hogy miért nem szóltak, és jót nevettem a válaszon:
-Nem akartunk neked csalódást okozni, anya.
Nekem sem mondták el anno, én sem mondom el a kicsinek, a nagy is magától jött rá.
Nem szabad kiábrándítani.
Nálunk nem a kis Jézus hozza az ajándékokat, hanem apa és anya, így ez a része pipa :)
Télapó pedig majd kiderül, kisiskolás korukban szerintem már tudniuk kell(ene). Még nem gondolkoztam el rajta.
0%-ig lepontozták azt a válaszadót, aki azt írta, hogy az ajándékot nem a Jézuska hozza náluk... Hát, nem tudom...
Engem is lehet lepontozni:
3 éves a fiam. Tavaly a karácsony legszebb pillanatai voltak azok, amikor együtt díszítettük fel a karácsonyfát. Előtte együtt készültünk díszekkel, ő is készített ajándékot a szeretteinek. Elmeséltem neki Jézus történetét, most is tudja ezt. Nagyon örült az ajándéknak, a meglepetésnek. Nagyon szeretett ajándékozni is, számomra ez nagyon megható volt. Mielőtt a saját ajándékát bontani kezdte volna, megvárta, hogy lepődik meg, hogy örül az, akinek ő adott ajándékot. Ezt azért írom le, mert úgy érzem, hogy azzal, hogy nem mondtam neki, hogy Jézuskától kapja az ajándékot, még megmaradt a csodavárás, a meghittség.
Nem mondok neki máskor sem olyat, ami nem igaz. Nem viszi el a krampusz, a zsákos ember meg a mumus, ha csúnyán viselkedik. Nem a kis Jézus hozza az ajándékot, hanem Jézus szeretetét ünnepelve mi ajándékozzuk meg egymást. Nálunk ez a történet. Én így érzem helyesnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!