Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mi a véleményetek a kötelező...

Mi a véleményetek a kötelező olvasmányokról?

Figyelt kérdés

A rég hagyományos könyvekre gondolok elsősorban: Kincskereső Kisködmön, A koppányi aga testamentuma , Egri Csillagok stb.

Szülőként mit tapasztaltok vagy gondoltok arról, ezek a művek megfelelő időben vannak feladva vagy túl korán? Szülői segítség nélkül el tudják olvasni úgy, hogy meg is értsék? Ha nem, akkor mennyit kell velük foglalkozni, hogy elsajátítsák? Jók ezek a könyvek, vagy mást kellene már tanítani? stb.

2011. dec. 5. 10:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
21%

Képzeld nálunk senki nem olvasta el.

Interneten elolvasom a tartalmát, a barátnőm is így tesz.

2012. júl. 3. 16:36
 12/16 TKI Ibolya ***** válasza:

Hiába értékesek ezek a könyvek az a baj hogy a mai gyerekektől már igen távol állnak!

Harmadikos lányoméknak a Vuk volt a kötelező de ők órán olvasták a tanító nénivel nem egyénileg itthon.Még is sokat kellett neki magyaráznom.

2012. júl. 9. 13:49
 13/16 anonim ***** válasza:
67%
Nekem az a véleményem, hogy általánosban nem kellene klasszikus magyar irodalmat olvastatni a gyerekekkel (illetve ebből a korszakból csak verseket és elbeszéléseket), mert egyszerűen nem értik meg. (Tisztelet a kivételnek, de többnyire, ha el is kezdik olvasni, elvesznek a könyvben, nagyon kevés gyerek tudja élvezni pl. az Egri csillagokat.) Az hagyján, hogy némelyik felsős olvasni se tud, de nem értik a nyelvezetet, nem látják át a történelmi hátteret, etc. Kortárs gyermek- és ifjúsági irodalom kellene, hogy szeressenek olvasni, aztán középiskolában lehetne több kötelező, így a most általános iskolában kötelező könyveket is bepótolhatnák.
2012. júl. 9. 15:52
 14/16 TKI Ibolya ***** válasza:
51%
Teljesen igaza van az utánam válaszolónak!!!!!!!!!!!!!!!!
2012. júl. 9. 21:10
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Jaj, Ibolya, ne is mondd! Egyszer voltam alsóban helyettesíteni, és pont a Vuk volt, mi is órán vettük... Előre mondtam, hogy meseillusztráció lesz a házi feladat, úgyhogy figyeljenek... Az egyik kislány szó szerint sírt a vadászos jelenettől, mert az ugye a könyvben kicsit részletesebb, mint a rajzfilmben... És teljesen padlón volt, hogy "ezt le kell rajzolni?" Szerintem ezek a könyvek nagyobb gyerekeknek és felnőtteknek valók, a kicsiknek csak szenvedés, és egyáltalán nem azét érik el, hogy megszeressék az olvasást. És most lényegtelen, hogy az általános műveltség része, ráérnének középiskolában is olvasni ezeket, nem dőlne össze a világ.

De pl. az Iliászt és az Odüsszeiát leghamarabb csak érettségiző osztállyal vetetném, mert kilencedikben semmi értelme! Sőt, még a végzősöknek is elég nagy falat lenne... Szerintem butaság korszakonként haladni magyarból és történelemből is. Az emészthetőbb dolgokkal kellene kezdeni, hogy legyen esélyük megszeretni ezeket a tárgyakat... 13-as voltam.

2012. júl. 9. 23:44
 16/16 TKI Ibolya ***** válasza:
100%

A keresztlányom akkor bukott ki amikor alsóban a Bambit olvasták. Nem semmi rész amikor haldoklik a Bambi mamája.

Az a baj,hogy akik kitalálják mi legyen a kötelező olvasmány igen keveset értenek a gyerekekhez. Vagy nincs nekik,vagy elfelejtették milyen az!

2012. júl. 10. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!