Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Milyen levelet írjon a Télapó...

Milyen levelet írjon a Télapó a kisfiamnak? (csak így engedte kiírni a kérdést)

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy az ajándékok mellé a Télapó hoz egy levelet is a kisfiamnak, amiben leírja, hogy legközelebb nem lesz ajándék ha nem fogad szót és felesel.

Van valakinek valami jópofa ötlete a megfogalmazásra?

2011. dec. 4. 14:16
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a levelet előbb is megkaphatja, hisz ha az ajándékok mellé teszed, akkor tojni fog a levélre, akkor az ajándék fogja érdekelni. Nálunk már a hét elején megjött a levél, zörgést hallottunk az ablakból, és lám ott volt a párkányon a levél, de a Télapó olyan gyors volt, hiába néztünk ki az ablakon, már nem láttuk sajnos.

Mindenképpen dicsérje elsősorban a kisfiadat a Télapó, és csak másodsorban "fenyegesse" hogy nem jön. Írja le, hogy milyen jó dolgokat csinált a fiad (pl amit mostanában csinált, hogy emlékezzen rá a fiad is, mondjuk szépen ette tegnap a rántott húst, vagy ilyesmi), és utána írja, hogy de azt is láttam ám, hogy nem fogadtál szót, nahát nahát, ezt nem szabad, ha sok ilyen lesz, ajándék is kevesebb lesz....

Szóval én szoktam fenyegetni a lányomat, hogy nem fog jönni a Télapó, ha rosszalkodik, de azért ilyet nem írnék le a Télapó nevében :)

2011. dec. 4. 14:23
 2/7 anonim ***** válasza:

és csak másodsorban "fenyegesse" hogy nem jön

== úgy értem, nem hoz ajándékot...

2011. dec. 4. 14:24
 3/7 A kérdező kommentje:
:) Már lekéstünk arról, hogy a levél előbb érkezzen. Arra gondoltam, azt írom, hogy Ő most még egyszer ránézett, hozott ajándékot is mert sokszor okosan viselkedett, de ha .... (ide írnám amin változtatni kéne) így megy a továbbiakban is akkor szól a Jézuskának.
2011. dec. 4. 14:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Miért késtetek le?

Előbb jöjjön a levél, utána az ajándék.

2011. dec. 4. 14:34
 5/7 A kérdező kommentje:

Holnap délelőtt jön a Télapó az oviba.

Az milyen, ha reggel itthon megjön a levél? Lesz ideje gondolkodni? 3 éves

2011. dec. 4. 14:46
 6/7 anonim ***** válasza:
jöjjön ma este a levél:-)
2011. dec. 4. 14:59
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, ne haragudj, de engem -negatív értelemben- meglep az ötleted, hogy szófogadásra ilyen módon készteted őt! Ez manipuláció! Gyereket -már bocs- így nem lehet nevelni... Ráadásul tilos az ajándékozást zsaroláshoz kötni egy gyermek esetén! Bár felnőtt-felnőtt között sem éppen korrekt... Gyermekre nézve meg lelki sérülést okozhat, legalábbis hibás beidegződést... meg vagyok döbbenve...
2011. dec. 4. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!