Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Amoxicillin -b szirupot hogy...

Amoxicillin -b szirupot hogy adjak be a 2,5 éves kisfiamnak? Nem hajlandó bevenni. Üdítőbe. Vízbe bele lehet e tenni?

Figyelt kérdés
2011. dec. 2. 21:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Szia! Én úgy próbálta, hogy felszívtam fecskendőbe és hát bespricceltem a torkába. Először azért próbáld meg rábeszélni, hogy ez most milyen érdekes lesz, hogy fecskendőbe van és esetleg valahogy viccesen próbáld meg rábeszélni, hogy ő próbálja meg magának, vagy Te próbáld meg neki. Hát ha nem megy sehogy akkor marad a lefogós módszer. Orrát be kell fogni, akkor kinyitja a száját és lehetőleg próbáljátok hanyatt fektetni, hogy ha bespricceled, akkor lecsússzon egyből a torkán, de közben az orrát már engedd el, hogy tudjon levegőt venni.

Tudom, hogy drasztikusnak hangzik, de pillanatok alatt túl lehet lenni rajta és muszáj hogy a gyógyszert megegye valahogy és nyugi nem fog megfulladni.

Nem szoktam szadizni a gyerekemet, de vannak muszály helyzetek mégha sajnálod is lefogni, hogy bevegye a gyógyszert.

2011. dec. 2. 21:20
 2/5 anonim ***** válasza:
Eleinte így csináltam,mint az első,aztán rájöttem h semmi értelme,hiába adtam be,kihányta.Semmibe nem tudtam belecsempészni,mert kiérezte benne-kihányta.Így maradt a szuri:S2x kapott(egy kúrának megfelelő).Végülis,a bélflóráját így megkíméltem.Aztán ahogy nőtt,választhatott.A sziruptól undorodott,a szuritól félt,maradt a tabletta.Kénytelen-kelletlen,de lenyeli.A 3 rossz közül,neki ez a legkevésbé rossz.Most ő 5 és fél éves.
2011. dec. 2. 21:38
 3/5 Gyorgyi28 ***** válasza:
2,5 évesen már pontosan érti amit mondasz neki. Magyarázd el, hogy be kell venni. Motiváld, hogy bevegye. Adj neki valami meglepit, jutalmat ha szépen beveszi. Nem kell nagy dologra gondolni, de pl. ehet egy csokit, vagy megnézheti a kedvenc meséjét, labdáztok együtt... stb. Te tudod, hogy a fiadat mi motiválja.
2011. dec. 3. 00:01
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm első kettőnek a választ. Sajnos a lefogós módszer maradt estére. Talán ma másképp lesz, és közreműködőbb lesz. Harmadinak: persze én tudom milyen a gyerekem, ezért hibába a rábeszélés, ha egyszer megmakacsolta magát, hiába minden, játék meg abszolut nem érdekli, pedig van a szekrényben sok apróság, amivel lehetne őt "zsarolni", és tegnap meg is kapott egy szép játékot, de hiába, rá sem nézett. Akinek van gyereke, az tisztában van vele, hogy ha erős jellem a gyerek, akarata vas, akkor nincs semmi, amivel ki lehetne zökkenteni. Ez a bajom nekem is, ritkán van ilyen, más esetekben be szokott válni a "zsarolás", de most nem. Köszönöm, veszek egy fecskendőt. Jó egészséget mindenkinek!
2011. dec. 3. 09:37
 5/5 Gyorgyi28 ***** válasza:
Nekem is van gyerekem, erős akaratú is a kiscsaj, de nálunk be szokott válni... Csak reméltem, hogy nektek is működik esetleg.....
2011. dec. 3. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!