Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Különbözően fegyelmezitek a...

Különbözően fegyelmezitek a gyereket mint a férjetek?

Figyelt kérdés
konkrét példa esetleg? Miért nem sikerül összhangban csinálni? Milyen hatással van ez a családra?
2011. dec. 1. 22:14
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az nem probléma, hogy különbözőek a módszereink.

Az összhangnak abban kell meglennie, hogy ha apa tilt valamit, akkor azt anya is tiltsa meg és fordítva. Hogy milyen eszközöket használ hozzá, az másodlagos.

Mi sokszor úgy oldjuk meg, hogy megkérdezzük a gyereket, hogy "papa ezt engedi"? Vagy "mamával ezt szabad"?

A gyerekek (2 és 4) nem hazudnak, szóval mindig kiderül...

2011. dec. 1. 22:18
 2/2 anonim ***** válasza:

A férjemnek hamarabb elgurul a gyógyszere. Ilyenkor a gyerek sírva jön hozzám, én mindig megvigasztalom. Először haragudott ezért, de ez nem azt jelenti, hogy ellentmondok neki. A gyerek hiába rosszalkodott, utána azért meg kell vigasztalni.

Pl tegnap nem akart kiszállni a kádból vagy fél órán keresztül. Apa már nagyon ideges volt, meg mondta, hogy akkor nem lesz esti mese. Na, mire végre kiszállt a gyerek, már üvöltött, hogy mesét szeretne. Mondtuk, hogy nem, erre természetesen még jobban sírt. Hát, így dugjam ágyba? Rosszat fog álmodni. Végül hozzám bújt, és megmasszíroztam. Apa mondta is, hogy na, jól megbüntettem. Pedig mese az nem volt!

2011. dec. 2. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!