Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csoki mikulás kérdés?

Csoki mikulás kérdés?

Figyelt kérdés

Napok óta foglalkoztat a dolog az itteni Mikulással kapcsolatos kérdések olvasása kapcsán, hogy aki csoki ellenes, annál mit hoz a Mikulás a gyerkőcnek?

Persze értem én, és tudom, hogy nagyon sok minden megfelelő erre a célra. A gyümölcs sokkal hasznosabb, egy kifestő is lehet Mikulásos, egy plüss állat is nagyon sok mindent ki tud fejezni.

De valahogy mégis…..

Gondolom nem csak nekem kötődik annyira össze a nap magával a csoki mikulással, az ablakba kitett csomaggal és figurákkal. Ilyenkor azért engedékenyebbé válok ezen a téren. Persze így sem falja éjt nappallá téve az édességet.

A nagyik mennyire értik meg, hogy az unokának nem jár a hagyományos csoki figura? Oviban, bölcsiben vagy máshol beszerzettekkel mi lesz a helyzet?

Nem vitázni akarok, nem megbántani vagy lenézni bárkit csak megérteni.

2011. dec. 1. 09:13
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Érv, ellenérv. :) Nálam ez is-is. Mi mindig olyan csokit veszünk a gyerekeknek, ami nem annyira káros. Gondolok itt pl. a kakaómasszából készült tákolmányra, amit én sem ennék meg, max. az ablakba tenném ki, utána a kukában landolna. Persze nem vagyunk gazdagok, de erre (is) oda figyelünk. Milka, Boci, és Kinder csokik a menők, és ilyeneket kap, és fog kapni majd. Biztos vannak ettől még jobbak is, de azt nem tudjuk megfizetni. Szerintem is kell egy-két csoki Télapóra, nem csak játék. Szerencsére nálunk a nagyszülők megértik, és Ők sem vesznek akármilyen csokit.
2011. dec. 1. 14:20
 12/16 A kérdező kommentje:
Szóval akkor senki nem kőszívű ezen a napon? :)
2011. dec. 1. 15:28
 13/16 anonim ***** válasza:
Ezek szerint nem. :)
2011. dec. 1. 16:01
 14/16 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem ha édességet esznek. Bár én jó magam is nagyon szeretem a hasam, szeretek finomakat enni. Így eszembe sem jutna megvonni a gyerekeimtől a csokoládét. Igaz, étkezést nem válthatnak ki vele, nassolni meg étkezések után lehet csak. De ha nem fogy el minden a tányérról nyilván nincs édesség sem. Ráadásul a nagyobbik gyerekem annyira szorulásos, hogy tiltólistás a csokoládé nála. Szegényke ezzel abszolút tisztában is van. Ő figyelmezteti a feledékeny nagymamát is erre. De egy évben csak egyszer van mikulás. Nehogy már ki kelljen belőle maradnia. Nyilván nála csak nagyon kicsi fogyhat el belőle egy nap. De legalább sokáig kifog tartani a csomag. Mi is igyekszünk jó minőségűt vásárolni, de a nagyik már jóval figyelmetlenebbek. A gagyik mennek a sütibe.
2011. dec. 5. 09:37
 15/16 anonim ***** válasza:

Nálunk ilyesmit hoz a mikulás: Karácsonyi mese DVD, mikulásos zizi, vitatigris gyümölcspüré, varázsszívószál, kesztyű, mandarin, mogyoró. ERzeket én vásároltam a 2 és 4 éves gyerekeimnek. A többi rokontól úgyis kap majd csokimikulást, lesz elég amit ki lehet rakni az ablakba. Egy pár hétig ott fognak nézelődni az ablakban (mármint a csokifigurák), aztán majd beolvasztom őket és csinálok belőle valami finom sütit. Ígyis- úgyis megeszi a gyerek, de ha süteménybe teszem, akkor valahogy "egészségesebbnek" gondolom. Persze azért a jobb minőségű mikulásokat a nagyobbik gyerekkel meg szoktuk dézsmálni.

Karácsonyra szaloncukrot se veszek, úgyis kerül pár darab a rokonoktól, innen onnan. Semmi értelme, hogy itthon is kilószámra legyen belőle. Lesz elég édeség ígyis a miku- csomagból.

2011. dec. 5. 11:54
 16/16 anonim ***** válasza:
A másfél éves és a 3 éves gyerekem két bazi nagy mikuláscsomagot kapott a mamáktól, pedig direkt mondtam, hogy egy darab Mikulás elég, de neeem, jól telipakolták. Úgyhogy tőlünk kisautót, könyvet kaptak.
2011. dec. 5. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!