Csoki mikulás kérdés?
Napok óta foglalkoztat a dolog az itteni Mikulással kapcsolatos kérdések olvasása kapcsán, hogy aki csoki ellenes, annál mit hoz a Mikulás a gyerkőcnek?
Persze értem én, és tudom, hogy nagyon sok minden megfelelő erre a célra. A gyümölcs sokkal hasznosabb, egy kifestő is lehet Mikulásos, egy plüss állat is nagyon sok mindent ki tud fejezni.
De valahogy mégis…..
Gondolom nem csak nekem kötődik annyira össze a nap magával a csoki mikulással, az ablakba kitett csomaggal és figurákkal. Ilyenkor azért engedékenyebbé válok ezen a téren. Persze így sem falja éjt nappallá téve az édességet.
A nagyik mennyire értik meg, hogy az unokának nem jár a hagyományos csoki figura? Oviban, bölcsiben vagy máshol beszerzettekkel mi lesz a helyzet?
Nem vitázni akarok, nem megbántani vagy lenézni bárkit csak megérteni.
Nálunk ilyesmit hoz a mikulás: Karácsonyi mese DVD, mikulásos zizi, vitatigris gyümölcspüré, varázsszívószál, kesztyű, mandarin, mogyoró. ERzeket én vásároltam a 2 és 4 éves gyerekeimnek. A többi rokontól úgyis kap majd csokimikulást, lesz elég amit ki lehet rakni az ablakba. Egy pár hétig ott fognak nézelődni az ablakban (mármint a csokifigurák), aztán majd beolvasztom őket és csinálok belőle valami finom sütit. Ígyis- úgyis megeszi a gyerek, de ha süteménybe teszem, akkor valahogy "egészségesebbnek" gondolom. Persze azért a jobb minőségű mikulásokat a nagyobbik gyerekkel meg szoktuk dézsmálni.
Karácsonyra szaloncukrot se veszek, úgyis kerül pár darab a rokonoktól, innen onnan. Semmi értelme, hogy itthon is kilószámra legyen belőle. Lesz elég édeség ígyis a miku- csomagból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!