Csoki mikulás kérdés?
Napok óta foglalkoztat a dolog az itteni Mikulással kapcsolatos kérdések olvasása kapcsán, hogy aki csoki ellenes, annál mit hoz a Mikulás a gyerkőcnek?
Persze értem én, és tudom, hogy nagyon sok minden megfelelő erre a célra. A gyümölcs sokkal hasznosabb, egy kifestő is lehet Mikulásos, egy plüss állat is nagyon sok mindent ki tud fejezni.
De valahogy mégis…..
Gondolom nem csak nekem kötődik annyira össze a nap magával a csoki mikulással, az ablakba kitett csomaggal és figurákkal. Ilyenkor azért engedékenyebbé válok ezen a téren. Persze így sem falja éjt nappallá téve az édességet.
A nagyik mennyire értik meg, hogy az unokának nem jár a hagyományos csoki figura? Oviban, bölcsiben vagy máshol beszerzettekkel mi lesz a helyzet?
Nem vitázni akarok, nem megbántani vagy lenézni bárkit csak megérteni.
az én fiam két éves és három hónapos.nem nagyon eszik édességet.csokit havonta 1-2 alkalommal,azt sem régóta.tejszeletet,dörmit,túró rudit sűrűbben eszeget,de ezeket is csak mióta bölcsis,szeptember óta.ezeket ő kéri
nekem a mikulás ugyanúgy mint neked,egyet jelent az édességgel.semmi baja nem lesz,ha ilyenkor eszik csokit és egyéb cukros dolgokat,persze nálunk szigorúan főétkezés után,ha szépen evett.úgyhogy én ilyenkor engedékeny vagyok,ennyitől nem lesz csokifüggő.különben a túl erős tiltással meg pont az ellenkezőjét váltjuk ki,mint amit szeretnénk
Szia, értelek teljesen, semmi gond nincs azzal, ahogy vélekedsz erről. Szerintem egy kis csokimikulás rendben van. Egyébként lehet kapni bio minőségben is. Egy 50 grammosat 385 Ft-ért vettem.
Itt nézz körül:
2 éves a kisfiam, lesz a csomagjában egy ilyen kis csokimikulás, kisautó, mandarin, mandula-mazsola-dió egy kis celofánban, egy ujjbáb,stb.
De egyébként ha belegondolok, hogy mi gyerekkorunkban mennyi cukorkát, csokit ettünk, és mégis egészségesek vagyunk, akkor mi nagyon egészségesen tápláljuk a gyermekeinket. Ráadásul mi a családdal évek óta átálltunk
sokkal egészségesebb táplálkozásra, fehér cukrot és liszt kivontuk a háztartásból, és ez már önmagában nagyon sokat jelentett. De ezek mind egyéni igények, dolgok kérdése. Szerintem nem fog összedőlni a világ, ha lesz egy sima, kedves arcú csokimikulás a gyerkőc csomagjában. Az öröm is nagyon fontos! Emellett persze legyen sok gyümölcs, zöldség a mindennapokban és akkor minden rendben lesz. De egyébként meg mindenkinek másképp reagál a szervezete az édességre. Szóval, a legjobb józan ésszel állni ehhez a kérdéshez. A nagyikat a szeretet vezérli, nem az a nézőpont, hogy egészséges-e, amit a kis csillagviráguknak adnak. Persze, biztos vannak egészségtudatos nagymamik is. :)
Mint írtam számomra összefügg a nap az édességgel. Szóval tuti lesz a csomagban mikulás. Nem bio, csak és csupán arra figyelek, hogy ne kakaómassza legyen hanem valódi csoki figura. A nagyik is hozhatnak.
persze gyerekkoromból emlékszem, hogy ilyenkor kaptuk az adott tél első narancsát, mandarinját, héjas mogyorót, fügét, meg nagyon sok olyan dolgot amit aztán soha többet az évben. Na nem azért mert nem vették volna meg a szüleink, hanem mert nem is szerettük igazán, csak a mikulás nem mikulás nélküle.
Nálunk a csokimikulások a papához megy, az ami nem kell senkinek. Megkezdik, de nem kell. a férjem édesszájú, de a csokimikulás neki sem kell. A papák meg szeretik.
Mindig kapunk, mert ugyebár a csomaghoz tartozik. Én tudatosan csak 1 kicsit veszek, hogy legyen azért, de tudom, hogy nem kell senkinek.
Nálunk a sós dolgok a menők(mogyoró, pattogatott kukorica....)
Nálunk ez az év azon napja, mikor kapnak klasszikus értelemben vett édességet a gyerekeim (tehát nem túró rudit, tejszeletet és társait). Egyébként sosem kerül a zárójelben felsoroltakon kívül más a bevásárlókosárba.
Így mikuláskor kijár egy-egy tisztességes mikuláscsomag mindenkinek. De ünnep ide vagy oda, a megszokott napi max. 1 édesség limit megmarad.
Amit a nagyiktól, oviban kapnak, azt is megehetik, ugyanúgy megy a szekrénybe, mint a többi, aztán ha sorra kerül, megeszik.
Elnézést kérek, nem olvastam végig a komikat, csak leírnám az én gondolatomat. :)
Jómagam nem nagyon vagyok édesszájú, a férjem viszont nagyon az. Egy évben, ha 4szer eszek csokit, sütit.
Nem azzal van a baj, hogy csokit eszik a gyerek, hanem az hogy milyet. Nyilván, a minőséget itt is meg kell fizetni.
Nem akarom elvenni a gyerkőcömtől a gyerekkor örömeit! Hogy nézne már ki, hogy az oviban megkérdezik hogy kinek mit vitt a Mikulás...mindenkinek csokihegyek, csak az enyém nem kapott.....
Én inkább bliccelek a BKV-n egy hónapig, de megveszem neki a minőséget. Értem ezalatt, hogy nem tejmassza, meg mittudomén milyen E számos vackokat veszek, hanem csakis és kizárólag étcsokit.
Kedves Utolsó!
Ezt írtuk mi is, hogy figyelünk a minőségre és jelképként megkapja. A kérdés is a gyerekkor és annak szimbólumai miatt született meg. Eddig senki se vitatta, hogy szerinte kell.
Kíváncsian várnám a másik oldalt
Én is még ezen az oldalon állok, bár én is írtózom attól, hogy nem elég, hogy tőlünk kap egy csomó csokit (ha kap), de egyik nagyszülő, másik nagyszülő, nagybácsiék, dédi, bölcsiben nem tudom kapnak e valamit stb. Ha mindet megenné, szerintem egyből beteg lenne, mert a fiam sem szokott csokikat kapni. Max kinder csokit. (túró rudi meg egyéb ilyen édességek mennek) Én édesszájú vagyok, de csokit én sem szoktam venni, enni.
Csokimikulás nálunk is lesz a csomagban, bár a fiamnak a bioboltban láttam egyet, olyat veszek, apának jó bármilyen, az enyémben pedig egy norbi update-es lesz (na nem ilyeneket eszek, csak a napokban betévedtem egy boltban, és szomorúan láttam az árakat, valami péksütit vettem volna, addig nézelődtem, hogy égő lett volna üres kézzel elmenni, így vettem egy csokimikit :o)))
Mellé még kinder csokit teszek, játék, gyümölcs, ez a füge jó ötlet :o) meg a rossmannban lehet kapni gyümölcsszelet, azt teszek még bele, mogyorót.
A sok csokit pedig úgy oldom meg a fiamnál, hogy pl sógoroméknál már járt a miki, akkor a kinder csokit megehette, és mondtam neki, hogy a többit majd viszem a bölcsibe ha megyek érte. Egyik nap vittem a chokapic szeletet, és elfeleztem vele, így csak a felét kapta meg.
A csokimiki még itt van a szekrényben, meg a cukorka is, ezeket már rég elfelejtette. De a cimbis bögre nagyon menő amit kapott még, abból issza reggel a tejcsit :o)
Mondjuk a fiam még így leszerelhető, van, hogy egy túrórudit eszünk meg ketten, így abból is kevesebbet eszik. Végül is nem a mennyiség, az íz a lényeg, abból meg elég kevés is. Nekem is elég lenne sokszor :o/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!