Bár nem aktuális a kérdés, de mit modtatok a gyereknek, hogy fér össze a mikulás a jézuskával?
A mikulás vagy Télapó dec.6.-án jön,a Jézuska pedig karácsonykor.
A Mikulással nincs gond,mert sokat lát az utcán,boltokban.
A Jézuskával kapcsolatban azt mondtam,míg kicsik voltak,hogy fenn lakik az égben,nem látjuk,és azoknak hoz ajándékot,akik jók voltak.Amikor már nagyobbacskák lettek,és azt hallották a többiektől,hogy a szüleik veszik nekik az ajándékot,a válasz az volt,hogy biztosan ők nem voltak olyan jók,mint te.
Ez nyilván nem őszínteség,de tapasztalatom szerint a gyerekeknek nagyobb öröm és meglepetés,ha nem a szülőktől várják az ajándékot.(Tőle uis. bármikor kérhetnek és kaphatnak.)
Nekem kiskoromban mindig úgy mondták, hogy dec. 6-án a Mikulás jön, Karácsonykor meg a Jézuska. Amikor kérdeztem, hogy filmekben, mesékben miért a Mikulás jön Karácsonykor, akkor azt mondták, hogy Magyarországon a Jézuska jön, örüljek, hogy én kétszer is kapok ajándékot, mert külföldön csak a Mikulás jön, Karácsonykor, és december 6-án nincs náluk semmi. Így én mindig örültem, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ide ketten is jönnek :)
Különben érdekes a dolog, mert ez szerintem Amerikában sem volt mindig így, egyszer olvastam egy regényt, amelyik az 1860-as években játszódott, és ott a gyerekek Karácsonykor a Jézuskát várták. Bár az is lehet, hogy csak a fordító írta le így, sajnos elég gyatra fordítás volt, amit a világon senki nem lektorált, szóval erre, mint hiteles forrásra, nem merek hivatkozni.
Nállunk még ez nem volt gond,mert neki a mikulás is hoz ajándékot dec.6. és a jézuska is karécsonykor.
Véletlenül nem a télapóra gondolsz?
A télapótol a nagyszülöktöl kap ajándékot.
Megérti,hogy mamájéknál télapó jár csak,hozzánk a jézuska.
Nálunk összefér. Beszéltünk nekik Miklós püspökről. Arról, hogy ez egy szép hagyomány, ezért látunk dec 6-án mindenhol mikulásokat. Jézuskáról pedig tudják, hogy a szemünkkel nem látjuk, csak a szívünkkel. Épp úgy, mint a dédit, aki valahol, most egy "másik utcában - a gyerkőcöm szavai" lakik.
Az ajándékokat mi vesszük, szülők. De titokban, amikor senki sem látja, Jézuska az, aki a fa alá csempészi azt, amit jónak lát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!