Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bár nem aktuális a kérdés, de...

Bár nem aktuális a kérdés, de mit modtatok a gyereknek, hogy fér össze a mikulás a jézuskával?

Figyelt kérdés
A mesékben a mikulás hozza az ajándékot,de itt MO.-on a jézuska?Ezt hogy magyarázod meg neki?A minap a kezembe került egy karácsonyos mesekönyv,innen a kérdés most..
2009. máj. 27. 06:52
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Az én unokahúgom valahogy nem hiszi el a jézuskás mesét,pedig már sokat meséltünk róla!Viszont a télapóban mindenkinél jobban hisz!Szerintem mondd el neki mind a 2-őt és ő majd elhiszi amelyiket akarja!Mondd azt,hogy a jézuska láthatatlan és h ezt sokan nem tudják,ezért azt hiszik,h a télapó hozza akkor is!De,mondd,h (a babud)te tudod és te okos vagy,de a többiek sajnos nem ismerik a jézuskát!vagy nem is tudom!na ez nagyon jó kérdés :S sok szerencsét :)
2009. máj. 27. 07:01
 2/8 anonim ***** válasza:
45%

A mikulás vagy Télapó dec.6.-án jön,a Jézuska pedig karácsonykor.

A Mikulással nincs gond,mert sokat lát az utcán,boltokban.

A Jézuskával kapcsolatban azt mondtam,míg kicsik voltak,hogy fenn lakik az égben,nem látjuk,és azoknak hoz ajándékot,akik jók voltak.Amikor már nagyobbacskák lettek,és azt hallották a többiektől,hogy a szüleik veszik nekik az ajándékot,a válasz az volt,hogy biztosan ők nem voltak olyan jók,mint te.

Ez nyilván nem őszínteség,de tapasztalatom szerint a gyerekeknek nagyobb öröm és meglepetés,ha nem a szülőktől várják az ajándékot.(Tőle uis. bármikor kérhetnek és kaphatnak.)

2009. máj. 27. 07:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Nálunk nincs jézuska, a mikulás hozza a karácsonyi ajándékot is.
2009. máj. 27. 09:30
 4/8 anonim ***** válasza:
75%

Nekem kiskoromban mindig úgy mondták, hogy dec. 6-án a Mikulás jön, Karácsonykor meg a Jézuska. Amikor kérdeztem, hogy filmekben, mesékben miért a Mikulás jön Karácsonykor, akkor azt mondták, hogy Magyarországon a Jézuska jön, örüljek, hogy én kétszer is kapok ajándékot, mert külföldön csak a Mikulás jön, Karácsonykor, és december 6-án nincs náluk semmi. Így én mindig örültem, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy ide ketten is jönnek :)

Különben érdekes a dolog, mert ez szerintem Amerikában sem volt mindig így, egyszer olvastam egy regényt, amelyik az 1860-as években játszódott, és ott a gyerekek Karácsonykor a Jézuskát várták. Bár az is lehet, hogy csak a fordító írta le így, sajnos elég gyatra fordítás volt, amit a világon senki nem lektorált, szóval erre, mint hiteles forrásra, nem merek hivatkozni.

2009. máj. 27. 11:15
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a jó tippeket mindenkinek.
2009. máj. 27. 11:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Nállunk még ez nem volt gond,mert neki a mikulás is hoz ajándékot dec.6. és a jézuska is karécsonykor.

Véletlenül nem a télapóra gondolsz?

A télapótol a nagyszülöktöl kap ajándékot.

Megérti,hogy mamájéknál télapó jár csak,hozzánk a jézuska.

2009. máj. 27. 13:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Én 6.án mindig a mikut vártam és mindenkinek volt saját mikuja.amikor a nagyihoz mentünk ki kellett tenni a csizmit és mikor mentünk haza benne volt az aji.Aztán karikor meg jött a jézuska.Én egyszer kajak azthittem h őt látom,de csak a fények voltak XD
2009. máj. 27. 15:15
 8/8 anonim ***** válasza:

Nálunk összefér. Beszéltünk nekik Miklós püspökről. Arról, hogy ez egy szép hagyomány, ezért látunk dec 6-án mindenhol mikulásokat. Jézuskáról pedig tudják, hogy a szemünkkel nem látjuk, csak a szívünkkel. Épp úgy, mint a dédit, aki valahol, most egy "másik utcában - a gyerkőcöm szavai" lakik.

Az ajándékokat mi vesszük, szülők. De titokban, amikor senki sem látja, Jézuska az, aki a fa alá csempészi azt, amit jónak lát.

2009. máj. 27. 15:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!