Kislányomnak napok óta fáj a lukas foga + a tejfog mellett jön az új. Fogorvosnál őrjöng. Mit tennétek?
Van egy nagyon lukas foga, azaz több is, ki akarta tisztítani a doktornő, de a kicsim nem engedte, ha le is fogjuk, a szája hogyan marad nyitva??
Meg mi lesz azzal, hogy jön az új fog a régi mellett?
Az tény, hogy 5 évesen már meg kell értenie, hogy nem szabad félni a fogorvostól, de azért nem kell lefogyatékosozi!!! Kedves válaszoló, még engem is felhúztál az okoskodó, flegma válaszoddal, pedig nem szoktam ilyennel foglalkozni. Minek kell ilyen hangnemben válaszolni?
Párom 34 éves, és a mai napig retteg a fogorvosnál. Egy tömésért fizet 30-40 ezret, mert bódításban kell neki megcsinálni. Fehérköpeny szindrómája van.
Nálunk a gyereknek a "megnézés" alatt egy kis érzéstelenítővel befújják, és a piszkálást sem érzi meg. Lefogni meg nem ajánlatos, mert attól sokkal jobban megijed. Inkább a figyelmét kell elterelni. Keress ennél tapasztaltabb gyerek fogászt.
Ne foglalkozz az értelmi fogyatékosokkal....
Óriási türelemmel kellene a gyerek irányába lenni, ami most ugye marha nehéz, tekintve, hogy fáj a foga és gyorsan kellene valamit tenni.
Én alapvetően ezért mindig nagyon körültekintően viszem orvosokhoz a gyereket, mert sajnos egy rossz élmény (lásd vérvétel) nagyon mély nyomot hagyhat benne.
Beszélgess el vele, hogy szimpatikus-e neki az orvos. Az orvosnak is alap kéne, hogy legyen, hogy elbeszélget a gyerekkel, megmutatja,mit és mivel fog csinálni. Tisztában vagyok vele, hogy ez többé-kevésbé csak magánrendelőben valósul meg. Otthon játsszatok babával fogászatost, vegyetek neki fogászati játékszereket. Az én lányom 3,5 éves, már betömték az egyik fogát sajnos, de nem fúrtak, hanem ózonnal kezelték, utána kitisztították, de mindent mutatott a doktornő és nem is félt a lányom. Utána kapott egy oklevelet, rém büszke magára. :) Szóval a kulcs a türelem. Sok sikert!
Az első "kedves" válaszoló...vagy nincsen gyereked, vagy...
NA mindegy...
Mi is hasonló cipőben járunk, mivel a kislányom kb egy éve elesett, és az első fogából letört egy kicsike darab, és egy picurit el is ferdült. A magánfogorvos, akihez vittem, semmit sem csinált vele(6 ezerért). Most viszont úgy látom, hogy a két foga között elkezdett fehéredni, lyukadni.
Már előre félek, mert az orvosnál nagyon fél, sír és nem akarja kinyitni a száját. Most viszont muszáj lesz.
Hogy is van ezzel az ózonnal? akkor nem is tömik neki? Fáj e, és meddig tart egy ilyen kezelés?
Az első kiverte a biztosítékot nálam is. Neki nem fogászati kezelés kellene hanem agyátültetés. Az ő kölyke biztos meg van nevelve. Pofád befogod, nem baj ha fáj majd otthon jól megverlek ha nem nyitod ki a szád.
Teljesen természetes ha fél a gyerek a fogorvosnál, főleg ha fájdalmat okoz neki. Én pl mindíg 2 érzéstelenítőt kell hogy kapjak, mert nem szívódik fel nálam valami miatt a lidocain megfelelően és nem érzéstelenít el egy adag. A gyereknek is nyilván fáj, ezért örjöng. Sajnos nagy ötletem nincs a megoldásra, de együttérzek veled kérdező. Az elsőt meg nagyon meg tudnám agyalni. Hüly@e bunkó.
Kedves Válaszolóim!
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, az együttérzést, akkor "maszekhoz" fogunk menni, meg persze beszélgetek a kislányommal azóta is, hogy hagynia kellene a fogtisztítást, akkor nem fog fájni a foga. Mert azóta is fáj neki...
Az elsővel meg nem kellett volna foglalkoznom, nagyon rossz, hogy pont ő írt elsőnek...vitatkoznom sem kellett volna vele, mert ugye azt mondják," ne veszekedj a bolonddal, mert összekevernek vele". Csak nehéz volt megállni.
De mindenki másnak köszönöm a válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!