Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Az óvoda majd segít, vagy...

Az óvoda majd segít, vagy rosszabb lesz? Nálatok hogy volt? Szeptembertől mehetett volna már oviba a kisfiam, de épp született a kistesó, így úgy gondoltuk majd januárban kezdi. Hogy kicsit szokja a helyzetet.

Figyelt kérdés
amúgy sem volt sajnos egy könnyű eset a fiam,de mostanában!már holnap vinném oviba, csak hogy ne legyen itthon.tudom ez csúnya gondolat, de kikészülök tőle.most az jutott az eszembe, hogy vajon az ovi miatt jobb lesz, vagy épp ellenkezőleg?bár ennél jobban már nemtud kifordulni magából azt hiszem.mit tegyek?
2011. nov. 28. 20:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Most kapni fogom a lepontozásokat, de az ovi nem fogja helyetted megnevelni a gyereket. Az óvónőnek van még a Te gyerekeden kívül másik húsz, akire figyelnie kell, ráadásul az ő nevelési eszközei sokkal végesebbek és behatároltabbak, mint a tied anyaként.. Nem beszélve arról, hogy a kisfiad a leírtak alapján a figyelemhiány miatt ilyen, amin az meg pláne nem segít, hogy érzi a saját anyukáján, hogy elege van belőle. Ezek után beteszed az oviba, amit ő egyrészt "lepasszolásként" fog felfogni, másrészt esetleg romlik a viszonya a kistesóval, aki viszont otthon marad veled, akinek a figyelméért ő ilyen radikális eszközökkel küzd..
2011. nov. 28. 20:52
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pont így volt tavaly. Akkor lett 3 a nagyobbik lányom és született a tesó. Sokat agyaltam, hogy hogy legyen, végül arra jutottam, hogy menjen oviba (előtt dolgoztam így bölcsis volt és azt szerette).

Nem bántam meg, mert semmi negatívat nem éreztem az ovi miatt a viselkedésében. Szerette (és szereti most is), nem rosszalkodott állandóan csak, hogy felkeltse a figyelmem. Amikor nyár lett akkor volt egy rosszabb időszaka, mert folyton küzdött a figyelmemért amikor a kicsivel kellett foglalkozni. Ami miatt rossz volt az ovi az az, hogy a kicsi napirendjét 100%-ban az ovihoz kellett igazítani. Naponta 2X beöltözni és elindulni (télen szar volt) Illetve a kicsi egész télen beteg volt. :( Viszont legalább megerősödhetett az immunrendszere, mert idén eddig "csak" 1X volt beteg (vagyis tavasz óta).

A nagylány szempontjából viszont jó volt az ovi, mert délután többet tudtunk együtt játszani nem volt olyan érzése, hogy csak a kicsivel vagyok egész nap.

2011. nov. 28. 20:53
 3/12 A kérdező kommentje:
nem érzi hogy elegem van belőle, ez csak egy szóhasználat,hisz imádom.nem úgy gondoltam az ovit, hogy majd ott megnevelik, hanem esetleg a társaság, a saját korosztálya...jobb lenne neki.
2011. nov. 28. 21:13
 4/12 anonim ***** válasza:
Első vagyok: tudom, hogy csak szóhasználatnak szántad, és abban is biztos vagyok, hogy imádod:) De abban is majdhogynem biztos vagyok, hogy érzi, hogy már nem úgy reagálsz a rosszaságaira, mint a kistesó előtt, vagy szimplán azelőtt, hogy érezted magadon, hogy kisbabával, fáradtan már nem vagy annyira toleráns vele és a kis stiklijeivel. Én így értettem a dolgot. Persze, nem kizárt, hogy Te is olyan szerencsés leszel, mint a második válaszoló, de sajnos több kevésbé sikeres próbálkozást láttam már, mint pozitív változást. De drukkolok nektek.
2011. nov. 28. 21:19
 5/12 A kérdező kommentje:
hát igen, bennem is van a félsz, hogy rosszabb lesz, és az neki se jó, nekünk se, senkinek se :(
2011. nov. 28. 21:21
 6/12 anonim ***** válasza:
És mi a véleménye az oviról így, hogy még nem járt? Várja? Mert akkor érdemes lenne ovi alatt olyan "kompromisszumot kötni", hogy lesz minden héten egy olyan meghatározott időpont, amikor Te csak az övé vagy. Tudom, hogy nagyon picike a baba, de meg tudnátok oldani, hogy mondjuk ovi után Te menj érte egyedül, hazafelé pedig beugranátok fél órácskára valahova (megejteni az aznapi kis vásárlást kettesben), ha jó idő lesz, fagyizni... Ha nem is minden nap, de biztosan jót tenne majd neki, ha lenne anyával olyan időpont, amit vár, és amiről tudja, hogy az csak az övé. Így talán nem harcolna annyit, mert tudná, hogy lehet olyan még tesó mellett is, hogy csak anya van és ő.
2011. nov. 28. 21:30
 7/12 A kérdező kommentje:

nem nagyon várja az ovit, de igazából azt se tudja mi az.honnan tudná?mesélek neki róla,de majd élesben tudja meg.

így is tudunk kettesben lenni,de akkor is "katasztrófa".

2011. nov. 28. 21:50
 8/12 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Hajszálra így voltam én is 1 évvel ezelőtt.

Szeptemberben megszületett az öcsike, így a 3 éves fiam nem kezdte el az ovit, leginkább attól féltem, hogy hazahozza az újszülöttnek a betegségeket illetve nem akartam, hogy azt érezze, hogy szabadulni akarok tőle, mert itt a pici.

Szóval itthon maradt és teljesen felőrölte az idegeimet.Aztán épp a két ünnep között rosszul lettem, az ágyból sem tudtam kikelni, nagyon pocsékul éreztem maga és elmentem az ügyeletre. Mivel rosszul is néztem ki, alaposan kivizsgáltak, de minden rendben volt, mint kiderült idegkimerülésem volt, az orvos sok pihenést javasolt.

Ez persze két gyerek mellett képtelenség, így azonnal eldöntöttem, hogy január 1-től oviba megy a fiam.

Azóta boldog középső csoportos "nagyfiú" lett, imádja az óvónéniket, van 3 kis barátja is és a lényeg, hogy az oviban nincs hiszti, nincs rá semmi panasz.

Viszont itthon továbbra is belebújik a kisördög, néha nagyon nehezen tudom kezelni, de azért sokkal könnyebb így, hogy a délelőttöket csak a picivel töltöm.

Bár a fiam sosem volt a szófogadás etalonja, de amióta járni kezdett a tesója tűnt fel, hogy mennyire féltékeny rá.Az volt valószínű már amikor megszületett is, csak akkor nekem még nem esett le a tantusz.

Amióta megszületett a második gyereked, Te voltál bárhol is együtt a nagyobbikkal, csak kettesben?Sajnos én nem és ezt a fiam nagyon hiányolta, ezt is akkor vettem észre, amikor elmentem vele cukrászdába,a kicsi meg az apukájával maradt otthon.A fiam utána még napokig mondta, hogy milyen jó volt, hogy együtt csavarogtunk egy kicsit.Azóta minden hétvégén elmegyünk kettesben valahová, 1-2 órára.Erre figyelj Te is oda!

És nyugodtan add be oviba, szerintem imádni fogja, Neked pedig könnyebb délelőttjeid lesznek:)

2011. nov. 30. 13:51
 9/12 anonim ***** válasza:
Az mindenképp jó döntés volt részedről, hogy szeptembertől nem írattad be oviba. Akkor lett volna csak igazán "kezelhetetlen", ha akkor "passzolod le" amikor a tesó megszületett. Bár a januárral kapcsolatban sem bíztatlak sok jóval. Illetve nem tudom, milyen mentalitású a kisfiad. Az én lányom "idegen társaságban" visszahúzódó. Így nála az van, hogy az oviban nem mer sok mindent csinálni, itthon kiéli magát. És keményen dackorszakos. Nálatok ez még fokozódik a tesó miatt is. Szóval nem könnyű. Mérhetetlen sok szeretettel, odafigyeléssel a nagy iránt kezelhető csak a dolog. Mégcsak ne is érezze rajtad, hogy inkább beadnád oviba, még akkor sem, ha ezt most a harag mondatta veled. Nagyon érzékeny a kis lelki világuk.
2011. nov. 30. 14:37
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem olvastam mindent végig.

Ami eszembe jut, mert nálunk is így volt, az első évet úgy járta a lányom, hogy csak ebédig volt az oviban. És szuper volt így! Szerette, élvezte, délután nagyokat játszottam vele. A délelőttjeim meg lazábbak voltak a picivel, könnyebben ment a házi munka, amit addigra már elvégeztem, mire a nagy haza jött. Egyszerre aludtak délután a kicsivel, így én is alhattam.

Igaz, nálunk csak két év a különbség.

És arról meséltem sokat a lányomnak, hogy milyen volt, amikor én ovis voltam. Miket csináltam stb. Ez egy két hétig tartott, minden nap szóba hoztam, és mire eljött az ideje, már nagyon várta.

Szerintem egy 3 évesnél nagyobbnak már tud adni olyat a közösség, amit otthon anyuka nem, bármennyire is jó a kapcsolat.

Ez nyilván típus kérdés is, én magam úgy érzem, ha feltöltődhetem egy picit gyerek nélkül, akkor az utána együtt töltött időben sokkal többet tudok nekik adni, mintha kimerülten egész nap együtt vagyunk non stop.

2011. nov. 30. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!