Más is ilyen nehezen vészelte át, hogy bölcsibe kell adni a kicsit? Vagy én vagyok ilyen hülye?
Enyém is 2 évesen ment, most októbertől jár.
Nekem muszáj volt dolgozni. Bár teljesen rugalmas illetve alkalmi dolgokat csinálok, mégis így lehet csak megoldani, mert amikor van munka, akkor egy percem sincs...
Egyetlen vigaszom, hogy nagyon szereti, és sosem sírt. Látom, hogy tényleg jól érzi magát. Igyekszem két hetente egy-egy napra otthon tartani. Az jól jön, olyankor "mamanapot" tartunk. Mert bármennyire is szereti, azért érezni rajta néha, hogy hiányzom neki.
Vannak gyerekek, akik még két hónap eltelte után is sírnak minden reggel, sőt, az egyik kisfiú akkor is sírva fakad, amikor elhozom a lányomat, mert nem érte jöttek...
Nem tudom, mit csinálnék, ha nálunk lenne így, azt nem bírnám ki azt hiszem... :o(
Szóval szerintem vágj bele a suliba, és ha nem jön be a bölcsi, még mindig halaszthatsz, vagy kiszállhatsz. Mert ha jól bejön, akkor meg megéri.
Én igyekszem az együtt töltött kevesebb időt, nagyon tartalmasan tölteni. Persze nem programokra értem, hanem hogy akkor a gyerekekre figyelek, és velük játszom.
Ja, mert van egy ovisom is. Emiatt is furcsa érzés, mert neki nem kellett bölcsiznie, akkor otthon voltam a picivel...
második
A fiamat 2 évesen kénytelen leszek beadni, mert a GYES-ből mi nem jövünk ki. Eleinte rosszul éreztem magam emiatt, pláne, hogy anyukám is mindig szekál, hogy nem igaz, hogy nem tudunk jobban spórolni, szegény gyerek.
De nálunk a faluban van egy családi napközi, néha szoktam oda vinni a gyereket, ha dolgom van. És imádja! Tényleg teljesen családias, összesen 7 gyerek van, és két gondozó. Úgyhogy én úgy döntöttem, hogy inkább oda adom majd be a gyereket, hiába drágább. (Igaz, az önkormányzat a felét kifizeti, és eleve januártól az állami bölcsi is fizetős lesz, szóval így már nem is olyan sok a különbség.) Itt biztos, hogy nyugodtan hagynám ott a gyereket, voltam vele többször is ott, inkább olyan, mintha egy barátnőmnél hagynám ott a gyereket, nem mint egy bölcsiben. A közeli városban a bölcsiről nem sok jót hallottam, eléggé alulmotiváltak a gondozónők. Azt már hallottam, hogy elvileg 6-ig vannak, de ha 4-ig nem viszed el a gyereket, akkor már teszik a megjegyzéseket. Szóval nekem így nyugodtabb lesz a lelkiismeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!