Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is ilyen nehezen vészelte...

Más is ilyen nehezen vészelte át, hogy bölcsibe kell adni a kicsit? Vagy én vagyok ilyen hülye?

Figyelt kérdés
Úgy volt,jövő szeptemberig itthon leszek vele,de valószínűleg adódik majd egy lehetőség,hogy tanuljak.2 éves a fiam.
2011. nov. 28. 13:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Persze, hogy mindenki nehezen viselte. :) Ne aggodj nem benned van a hiba. En 2 het alatt 9 kilot fogytam annyira kivoltam lelkileg amikor a kisfiam kezdte a bolcsit. :( Igy utolag nem banom mert ramfert de nem ilyen modon szerettem volna lefogyni. :) Sajnos ez az elet rendje, akkarmilyen rossz is. Ha egy anya mar minden lehetoseget vegig zongorazott, hogy otthon maradhasson a babaval de egyik sem megoldhato akkor vegso esetben marad sajnos a bolcsi. Nallunk is utolso valasztasi lehetoseg volt mert maskent nem tudtuk megoldani. Azota mar eltelt lassan egy ev es a kisfiam imad bolcsodebe jarni. Multheten amikor a ferjem ment utanna (o szokta elhozni 15 orakor) nem akart hazajonni annyira el volt foglalva. :)) Ma reggel is amikor vittem mar el sem koszont ugy rohant befele. De az eleje nagyon nehez volt mint mindenkinek. A ferjemnek azert mert aggodott ertem, ahogy kineztem es ahogy magamba fordultam, nekem rossz volt a kisfiam miatt es persze az elejen o is sirt... De minden kezdet nehez es az ido csodakra kepes. Fel a fejjel.
2011. nov. 28. 13:43
 2/7 anonim ***** válasza:

Enyém is 2 évesen ment, most októbertől jár.

Nekem muszáj volt dolgozni. Bár teljesen rugalmas illetve alkalmi dolgokat csinálok, mégis így lehet csak megoldani, mert amikor van munka, akkor egy percem sincs...

Egyetlen vigaszom, hogy nagyon szereti, és sosem sírt. Látom, hogy tényleg jól érzi magát. Igyekszem két hetente egy-egy napra otthon tartani. Az jól jön, olyankor "mamanapot" tartunk. Mert bármennyire is szereti, azért érezni rajta néha, hogy hiányzom neki.

Vannak gyerekek, akik még két hónap eltelte után is sírnak minden reggel, sőt, az egyik kisfiú akkor is sírva fakad, amikor elhozom a lányomat, mert nem érte jöttek...

Nem tudom, mit csinálnék, ha nálunk lenne így, azt nem bírnám ki azt hiszem... :o(

Szóval szerintem vágj bele a suliba, és ha nem jön be a bölcsi, még mindig halaszthatsz, vagy kiszállhatsz. Mert ha jól bejön, akkor meg megéri.

Én igyekszem az együtt töltött kevesebb időt, nagyon tartalmasan tölteni. Persze nem programokra értem, hanem hogy akkor a gyerekekre figyelek, és velük játszom.

2011. nov. 28. 13:44
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, mert van egy ovisom is. Emiatt is furcsa érzés, mert neki nem kellett bölcsiznie, akkor otthon voltam a picivel...

második

2011. nov. 28. 13:46
 4/7 A kérdező kommentje:
sajnos abbahagyni azt a sulit nem lehet,ez egy tanfolyam.és az sem biztos,hogy bekerülök.akkor meg én itthon ülök,ő meg ott van.olyankor sírom el magam,mikor elgondolom,hogy ha felébred,kihez bújik majd oda.meg ma is mentünk a bölcsi előtt el,és ott álldogáltak a gyerekek és nem csináltak semmit.meg néztek ki a kerítés rácsai között,mint a kis rabok.
2011. nov. 28. 13:57
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia,az első kislányomat nekem is be kellett adni két éves és három hónaposan.Iszonyat nehezen éltem meg,mindenkinek meséltem,hogy mennyire félek tőle,hogy mi lesz,ha hiányzok neki stb.Na ezt átvette a kislányom,minden reggel úgy tépték le rólam,én sírtam a buszmegállóig.Pár hét után már nem is én vittem,hanem férjem,bezzeg neki nem sírt.Megfogadtam,hogy több ilyen jellegű hibát nem vétek,igen is erősnek kell lenni,mert csak a gyereknek csinálok vele rosszat.Azt kellett volna mesélnem,hogy milyen klassz játékok vannak ott,milyen jó lesz a gyerekekkel együtt játszani stb.második lányomnál semmi gond nem volt a beszoktatással!!!!Egy pici sem,mert már így csináltam és én is nyugodtabb voltam!Maximálisan megértem az érzéseidet,azért írtam le,hogy lásd,más is járt így!azt tanácsolom,hogy először próbálj meg te megnyugodni.
2011. nov. 28. 14:06
 6/7 A kérdező kommentje:
a bölcsi vezető is azt mondta,hogy az a gyerek nem szokik be,ahol anyu nem akarja elengedni.
2011. nov. 28. 14:08
 7/7 anonim ***** válasza:

A fiamat 2 évesen kénytelen leszek beadni, mert a GYES-ből mi nem jövünk ki. Eleinte rosszul éreztem magam emiatt, pláne, hogy anyukám is mindig szekál, hogy nem igaz, hogy nem tudunk jobban spórolni, szegény gyerek.

De nálunk a faluban van egy családi napközi, néha szoktam oda vinni a gyereket, ha dolgom van. És imádja! Tényleg teljesen családias, összesen 7 gyerek van, és két gondozó. Úgyhogy én úgy döntöttem, hogy inkább oda adom majd be a gyereket, hiába drágább. (Igaz, az önkormányzat a felét kifizeti, és eleve januártól az állami bölcsi is fizetős lesz, szóval így már nem is olyan sok a különbség.) Itt biztos, hogy nyugodtan hagynám ott a gyereket, voltam vele többször is ott, inkább olyan, mintha egy barátnőmnél hagynám ott a gyereket, nem mint egy bölcsiben. A közeli városban a bölcsiről nem sok jót hallottam, eléggé alulmotiváltak a gondozónők. Azt már hallottam, hogy elvileg 6-ig vannak, de ha 4-ig nem viszed el a gyereket, akkor már teszik a megjegyzéseket. Szóval nekem így nyugodtabb lesz a lelkiismeretem.

2011. nov. 28. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!