Mennyi idősen evett úgy levest a gyermeked, hogy nem borította magára a kanálból az ételt?
Figyelt kérdés
2011. nov. 26. 13:55
2/9 A kérdező kommentje:
Itt van a párom 3 és fél évese hétvégén, és hát ugye leves volt, de ahogy a szájához emeli a kanalat, azt vagy függőlegesbe állítja, vagy simán magára dönti. Én mondtam, hogy azért már ideje lenne megtanítani, meg mondogatni hogy kéne, de a párom leszólt, hogy a gyerek kicsi még, inkább megetette, de akkor az oviban mi van, ott nincs leves, vagy etetik őket? Vagy ha nem akarja megenni, hisztizni kezd, a sírásig hergelve magát, ha mondom hogy ne foglalkozzon vele, akkor meg leszól, inkább ad neki (egészséges, tartalmas ebéd helyett) csokipudingot...
2011. nov. 26. 14:08
3/9 anonim válasza:
Nem etetik őket, maguk esznek az oviban és ilyen korban már az a normális. Nem hinném, hogy egy ilyen idős gyerek úgy tudná megenni a levest, hogy ne csöpögtesse le. Ahhoz még kicsi, nem annyira ügyes a kezük ilyen korban. Előkét kell elé rakni, közel húzni az asztalhoz, tálcán a tányér és így a legkisebb a takarítani való. 3,5 éves kislány anyukája.
4/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ, de nem lecsöpögésről van szó, hanem kompletten magára borítja mindig, van a nyakában kendő, ami leér az ölébe, nem a foltok miatt aggódok.
2011. nov. 26. 14:23
5/9 anonim válasza:
Ha ez segít: az én kisfiam mindjárt kétéves, és szépen eszi a levest egyedül.
6/9 anonim válasza:
3. vagyok. Nem lehet, hogy direkt borítja magára? Mert magára borítani azt nem szokta az én lányom, annyira már tudnia kellene önállóan enni.
7/9 anonim válasza:
nekem 1,5 éves a fiam, és 3 napja aránylag szépen eszi a levest, mert elmondtuk neki, hogy hajoljon a tányér fele, így nem kell a kanalat olyan sokáig "egyensúlyoznia". nem mondom, hogy töékletes, de már nem landol az egész az ölébe. esetleg próbáljátok ki. de mondjuk, mi mégetetőszékben eszünk, így jobban felé tud hajolni.
8/9 anonim válasza:
Akkor mondd meg a párodnak, hogy a bölcsikben másfél éves kortól önállóan esznek a gyerekek /még a levest is!!/ 2 gondozó hogy tudna 12-14 gyereket megetetni? A fiam 2 éves, már mindent egyedül eszik, és már alig eszi le magát.
Nálunk ha nem eszik az ebédből, nem pótoljuk desszerttel, mert egyből hozzászoknak a gyerekek. Ha nem eszik, akkor megpróbáljuk később.
9/9 anonim válasza:
én 2 évesem nem tudja szépen enni a levest :) sőt, a 3,5 éves unokatesó is kilöttyinti és "disznómód" eszi, persze ő már nem borítja magára :)
bölcsiben is és oviban is nagyon sűrű a leves.
de ha mindig megeteti a párod akkor soha nem fog megtanulni levest enni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!