Szerintetek jó ötlet vinni az oviba az óvónéninek? Ti örülnétek neki?
Arra gondoltam..kisfiam visz az óvónéniknek ajándékot..cukrász lévén sütök itthon..és csinálnék az óvónéniknek és a dadusnak 1-1 1/4ed kilós bejglit vagy lehet A5ös nagyságú zserbót azt becsomagolom celofánba,és átkötöm karácsonyi szalaggal..
Mini csoportról van szó..
Ti örülnétek neki???
Ha más nem megeszi a család:-))
Sajnos tényleg semmit nem engednek bevinni...nagyon szigorúan veszik..megkérdeztem a vezetőnőtől és nekem sincsen kivétel...akár anyagárban mindenkinek sütöttem volna velemit szülijére..ha bennem megbíznának..de nem személyes kérdés..nem lehet és kész...
Kisfiamnak is volt a szülije szeptemberben...de csak ropit,gyümilevet állatos kekszet,és előre csomagolt kilós linzert ischlert vittem,mert azt engedtek....
Nálunk most kezdik a csoportpénz bevezetését...de én nem igazán szeretnék tényleg "1el több kerámia valamit"adni..én ezekre nem adok be..nem azért mert azt a pár százast nem bírnám ki..de ez szerintem jobb ajándék.mindamellett hogy tényleg drága a dió és mák....
Köszönöm a hozzászólásokat,és a megerősítést!!!
A gesztusnak mindenképp örülnék (péksütis vagyok inkább ;) ), pedig óvóbácsi vagyok. :)
Szerintem a kérdés tényleg az inkább -ahogyan fentebb írták-, hogy az egész csoportnak érdemesebb-e, vagy csak a "munkaerőnek".
...valamint -értelemszerűen- az óvoda szabályai is meghatározóak (nyilván nagy felelősség egy nem ellenőrzött termék, ellenben a boltival... pedig ugyebár a házi gyakorta megbízhatóbb... és hát személyesebb, ízletesebb sok esetben... de hát a kockázat, tudod... meg lehet érteni a szabályokat... :) ).
(Előző vagyok.)
Saját készítésűt nem vihetek a gyerekeknek....és kész terméket cukrász lévén elvből nem veszek...
Amit viszek díszíteni mézeskalács figurákat abból úgyis többet viszek...biztos esznek majd belőle.
ha csak tőlem függne biztos vinnék vagy egy tepsi zserbót...
fáj is a szívem..nagy érvágás ez nekem...de nem én döntök:-(
Örülnék hogy örülnél neki...
Ugyanakkor tesóm dadus egy nagyobb városban..sajnos nem Pesten ahol mi is lakunk...
Náluk mindent lehet bevinni...ami külön jó..gyereknapkor,és egyéb alkalmakkor anyák napján...sütnek az anyukák,meg visznek be kisebb játékokat amivel nem játszik a gyerek már..és a sütiket kiteszik ízlésesen egy nagy asztalra..mint egy büfé,és ilyen 50-80ftokért meg lehet venni..ami lesz pénz...karácsonykor az ovi vesz a csoportnak játékokat...egy csoport fagyizás...
Szerintem ez is olyan jó dolog...de itt nem engedik..ez van sajnos..nagy felelősség,és sajnos egyszer volt szalmonella,nem tudták rájuk bizonyítani..mert jóval késöbb derült ki...na mindegy vezetőnője válogatja..
Még mindig én vagyok: közben eszembe jutott egy ötlet, bár lehet, hogy hasznavehetetlen, de hátha... nem értek ahhoz, hogy az ÁNTSZ miként alkot szabályt, mi , minek minősül... de pl. ha munkahelyeden készítenéd el, és közvetlenül onnan szállíta(t)nád az oviba...? Az végülis hivatalosnak minősül, nem? :) Leigazolható termék, konkrét a forrása, -neadjisten'- baj esetén mivel ismerik a konkrét körülményeket, előzetesen nyugodtabban vállalnák fel netán... (Csak azért tettem hozzá utóbbit, mert te magad is említetted,h szalmonella előfordul ritkán, az "ördög nem alszik"). És attól még ,hogy hivatalos a forrás, még a te terméked, megvan a személyes varázsa is. :)
Tényleg érdekel, szerinted van-e erre lehetőség. Várom reakciódat. :)
A mi ovinkban elég szigorúan veszik ezeket a dolgokat.
A faliújságra ki van függesztve, hogy lehet saját készítésű sütit bevinni, csak nem tartalmazhat tojást és tejszínt.
Úgyhogy szülinapra én banántortát csináltam.
Egyébként ebben a szalmonella dologban az a legbosszantóbb, hogy szinte az összes járvány, ami (gyerek)intézményekben kitör, az mindig a menzakajától van, tehát épp a "nagyüzem" szúr el valamit... :o(
De a szabály az szabály...
Kérdeztem és nem vihetek még a munkahelyemről sem semmit!
Sajnos!!
Hiába tejszínes vagy nem,tojásos vagy sem...
Kisfiam szülinapjára szeptemberben bepróbálkoztam azért egy sült répatortával,de nem lehetett sem sült banánkenyeret....
A szabály az szabály....
És ami 2 éve náluk volt szalmonella az is a konyha hibája volt...erről csak ennyit...
sajnálom nagyon!!
De azért köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!