Miért ijednek meg az anyukák ha a kisgyerekük lábujjhegyen megy? Elvileg normális nem?
Néha az én kisfiam is megy lábujjhegyen, (20hó) nem ez az áltlános de azért szokott. Utána kezdtem olvasni az interneten, hogy ennek van-e valami jelentősége, és azt látom, hogy minden anyuka félve teszi fel ezt a kérdést.
Miért?
Ha csak lábujjhegyen megy a baba, az baj ortopédiailag, lehet hogy túl rövid az achillesze (vagy valami ilyesmi, nem vagyok orvos).
Az nem baj, ha néha, de ha állandóan, az tényleg baj.
Az autizmus tünete is valóban. Az én kisfiam most 3 éves van egy pár gyanújelünk és tőlünk is megkérdezték hogy ment e lábujjhegyen. Szerencsére sose.
Az öcsém aspergeres (autizmus enyhe változata) és ő igen sokáig lábujjhegyen járt. Aztán persze kinőtte ahogy el tudott kezdeni szándékosan odafigyelni rá,ma már 23 éves, normális, egyetemet végzett ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!