Normális, hogy a 9 hónapos baba lábújjhegyen lépked?
Szia!
Én is tettem már fel hasonló kérdést, az én fiam 20 hónapos és még mindig lábujjhegyen járkál, elég gyakran. Elvittem neurológushoz is, de azt mondta, hogy bolondozik. Neked mennyit jár lábujjhegyen?
Az én kislányom 14 hónapos,és ő is lábújjhegyen járkál.Én úgy gondolom,hogy még nem kell aggódnunk.
Biztos vagyok benne,hogy majd szépen ki fog alakulni náluk.
én is úgy tudom, hogy normális évekig jáhatnak így.
Véleményem szerint azonban sokat számít, hogy a baba maga kezd-e el járni, vagy segítséggel. Nem tudom, szoktad-e mindkét kezét fogni, de szerintem jobb, ha az ember csak az egyiket fogja. Semmiképp ne emeld, tartsd úgy a babát, hogy "beledőljön" a kezedbe nyújtott karokkal. Inkább vállmagasságban tartsd a kezed, és csak akkor tartsd a babá meg, ha nagyon nagyot akar esni. A legmodernebb elvek szerint egyáltalán nem lenne szabad segíteni a babának, amikor még nem tud járni, hanem ki kellene várni, amíg maga elindul, mert addigra erősödik meg mindene eléggé. Persze nagyon nehéz ellenállni, mert annyira akarnak menni, és annyira hangot is tudnak ennek adni :)
Nálunk egész könnyen ment, mert lányom nagyon akaratos, és önmaga akarta a járást tanulni, ellökte a kezemet, inkább egyedül tipegett. Jó sokat esett, néha nagyot koppant a feje, de gyorsan megtanult esni, és pár hét alatt egyedül járt, gyakorlatilag egy percig sem lábujjhegyen. Előtte hetekig lábujjhegyen állt, a sarkáról a lábujjhegyére hintázott és vissza, és guggolgatott a bútorokba kapaszkodva. Valószínűleg akkor erősítette a bokáját. Karácsonykor állt fel, és kb. három hete tipeg. Mostanában belekapaszkodik a kezembe néha, ha hosszabb útra indul (vagyis a szoba másik sarkába akar eljutni), és ahogy közelebb érünk, elengedi és egyedül megy oda. Cipőt egyáltalán nem adok rá a lakásban, csak tapadós zoknit, hogy ne csússzon a lába. Bár néha azt sem, és akkor kísérletezik a csúszkálással, a terpesztéssel, terpeszben guggolással, hajolgatással, stb. Most 10 hónapos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!