Örökbefogadott kisfiam (nagycsoportos ovis) egyik nap mikor nem akart szót fogadni indulatosan azt mondta, hogy "TE nem az igazi anyukám vagy! ". Hogy lehet ezt jól lereagálni?
Azt hittem,hogy soha,vagy talán kamaszkorban lesz csak ilyen kijelentés és lám már ekkor megfogalmazódott benne és fegyverként használta :-(.
Annyi lett neki elmondva,hogy egy másik néni hasában volt és aztán mentünk érte a kórházba.Orvosnál szokta hallani a "vér szerinti anyukája" kifejezést,mikor rákérdezett ,hogy az meg mi,akkor azt mondtam neki,hogy egy féle rokon,aki általában megegyezik az igazi anyukával,de nálunk nem,mert az örökbefogadott gyerekeknél az két különböző .
Mikor azt mondta,hogy én nem vagyok az igazi anyukája az nagyon-nagyon szíven ütött iszonyatosan fájt ahogyan mondta,sírva mondtam neki,hogy de én vagyok az igazi,mert én nevellek én szeretlek.
Azt válaszolta,hogy ő ezen sokat gondolkozik ,elkezdett őrjöngve sírni,hogy ő újra kisbaba akar lenni.Kérdeztem tőle,hogy miért,azt mondta azért ,mert most másképp akarja,hogy történjen és eredetileg is az én hasamban akar lenni.
MOndtam neki,hogy de hiszen az a lényeg,hogy mi együtt vagyunk,nem számít,hogy hogyan volt...de nagyon nem mindegy neki,egyre jobban foglakozik vele.
Egyik nap azt mondta,hogy amikor a másik néni hasában volt,akkor annak a néninek gyönyörű szíve volt,csak dobogott,csak dobogott,csak dobogott és az ő szíve is csak dobogott,dobogott ott bent...
Születési körülményei (anyai dohányzás) miatt hiperaktív,tehát jóval meggondolatlanabbul kimond dolgokat mérlegelés nélkül.
Az ágacska pszichológusával már leveleztem,azt hiszem ő is
örökbefogadó :-).
Érdkes,hogy milyen szeretettel beszél arról,hogy milyen volt a másik néni pocakjában(mi szeretettel említjűk) ,viszont ott őneki sok kellemetlensége lehetett,mert rengeteget dohányzott a vsz anyuka ,gondolom sokat idegeskedett is,nem járt terhesgondozásra,nagyon sorvadtan ,meggyötörten született a kisfiam és állítólag ezért lett hiperaktív.
Most is soványka ,de nagyon megszépült azóta,bár nekem akkor is szép volt első látásra,de ha visszanézem az akkori képeket
:-O ,akkor azért ott szegénykén nagyon láttszik,hogy nem kapott a lepényen keresztül rendesen tápanyagokat.
"Nekem két születésnapom van "
Erre gondoltál?
"nem lehetne olyan esti meseolvasós, összebújós, nyugis perceket teremteni, ahol direkt hallgathatná a te szívdobogásodat is?"
Gyakran vannak ilyen összebújós estéink,tegnap este is így aludtunk el :-) .
Óvodás dalok cd-t hallgattunk,énekeltünk,eközben az öleben ült,aztán egy egyszerűbb kis gyermekkönyvet nézegettünk,a betűket kérdezgette belőle,mert most nagyon érdeklik,a képeket beszéltük meg.
Rá feküdt a mellkasomra többször egy pár percre,úgy mint kisbaba korában(még 3 évesen is így altattam annak idején,de most már nagy egy kicsit ehez :-D),ilyenkor mindig szoktam neki mondani,hogy mikor kisbaba volt,akkoris ugyanígy szeretett lenni.
Egy csomó képünk van arról,hogy így rajtam,vagy az apukáján elaludt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!