2 hónaposom miért nem néz rám?
Még pici, még nem fedezte fel az arcodat.
Nem baj ez, hamarosan fog majd téged is nézni.
Kislányom sokáig bámult bármi mást, csak minket nem.
Akkor biztos azért aggódsz, mert már van másokkal tapasztalod! Mivel nekem nem volt, ezért nem is jutott eszembe aggódni, de nem is volt a lányommal semmi baj!
Szerintem pár nap vagy hét, és egész nap azt fogja várni, hogy téged nézhessen! :)
Az ilyen korú babák igenis annyira látnak, hogy szopás közben lássák az anyjuk arcát...
Én is ismerek autisztikus gyerekeket, náluk is ez volt az első jel.Nyilván, te jobban figyeled mert van tapasztalatod...itt mindenki megnyugtatni akar, de te érzed, látod a babádat! Figyeld, és ha nem vagy nyugodt keress fel szakembert! Reméljük valóban csak "túlaggódod., én mindkét gyerekemet állandóan kancsalnak látom, mert nekem öröklődő kancsalságom van és nem szeretném ha nekik is lenne...
Átlagosan +2.5-3.0 dioptriás egy csecsemő szeme,teljesen normális,élettani jelenség,fokozatosan élesedik a látásuk.
Az,hogy 3 dioptriás szemmel nem látsz élesen nagyjából egy felnőtt karnyújtásnyira az arcodról,az tény,nem hit kérdése.
Nem azt mondtam,hogy semennyit nem lát belőled,de azt,hogy neked a szemed merre mozog már nem igazán.
Én sem azt mondtam, hogy egy csecsemő élesen lát! Újszülöttkorban az anyja arcának a kontúrjait látja, két hónaposan már kivehető számára a száj , orr, szem. Ekkor egyre inkább törekszik a szemkontaktusra.
Én sem rémszísztgetni akartam a kérdezőt, de ő is tudja jól milyen tünetei vannak az autizmusnak...de egy jelből pláne ilyen pici korban nem lehet messzemenő következtetéseket levonni. Figyelni kell a babát azt ha minden rendben nincs gond, ha pedig úgy érzi (akár feleslegesen is), hogy nagyon nem stimmel valami akkor lépni kell. Szerintem ebben egyetértünk, legalábbis remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!