Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy döntsem el, hogy a 4...

Hogy döntsem el, hogy a 4 éves fiam ADHD-s vagy a férjemnek nincs türelme sose a gyerekhez?

Figyelt kérdés
Utánanéztem az ADHD tüneteinek, van, amelyik jellemző rá, de van, ami nem, vagy még nem tudom a korából kifolyólag behatárolni. Az biztos, hogy a férjemnem csepp türelme sincs a gyerekhez, aki ha kicsit is hisztizik, apa már ordít. Márpedig hisztizik - vagy ADHD? Értitek a problémámat? Én elviselek mindent, mert az anyja vagyok és feltétel nélkül szeretem, de mivel ez az egy gyerekem van és nincs viszonyítási alapom, nem tudom, hogy én vagyok birkatürelmű és van baj(ADHD), én vagyok birkatürelmű, a fiam pedig "csak" hisztis, vagy mindenki normális, csak apa idegbeteg. Lassan a válás határán vagyunk és pont ezért, mert nem bírom nézni/hallgatni, ahogy a gyerekkel beszél. Remélem érthető voltam és köszönöm a tanácsokat. Elsősorban ADHD vagy Aspergeres gyerekek szülei véleménye érdekelne, nálunk hogy van/volt ez, de mindenki véleményét szívesen veszem.

2011. nov. 8. 13:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Írtad ,hogy rengeteget mozog(végigül szépen egy ebédet,nem ugrál este a bútorokon,nem szaladgál a nappaliban?), a mozgásban nem szabad akadályozni,az idegrendszer a figyelmi ,értelmi funkciók a mozgás segítségével érnek be,ezek a gyerekek öngyógyító módon keresik azokat a mozgásformákat melyekre szükségük van az állapotuk javulásához,nekem így magyarázta a gyógypedagógus akihez jártunk,előtte fegyelmeztem a túlmozgásossága miatt(például nem ugrálhatott az ágyon,ma már trambullinunk is van ),de nem tehet róla és ahogy csak tudom engedem neki a mozgást.

Csináljuk a fejlesztő tornát itthon hetente 4-5 X amivel megkapja azokat az ingereket amiket ő maga is begyűjtene ,jól megstimulálom a tornával .

Költök a speciális fejlesztésre havi kontroll új feladatsorral a tornához 3000 FT,hetente pedig képességfejlesztés ketten egy másik kisfiúval vannak párban 2000 Ft,de elvileg ha nevelési tanácsadóból utalnak,akkor meg kell járjon a fejlesztés az oviban ingyen,sajnos a mi ovinkban nem biztosítják,holott van fejlesztőjük...(havi kb 11.000 Ft ,de jövőre drágulni fog)

Mennyit tud kint tartózkodni ,szabadon mozogni naponta?

Az,hogy kerüli a feladathelyzeteket és ki akar szállni belőlük utalhat arra,hogy ki akarja védeni a kudarc lehetőségét,mert nem tud koncentrálni hosszabban,tehát lehetséges ,hogy figyelemzavaros.Az én kisfiamra is állandóan modják az óvónénik,hogy egyedül játszik :-(

volt egy kis barátja ,de elköltöztek,ő elfogadta így amilyen,hogy folyton bohóckodik,szaladgál stb.

DE mások nem veszik be a játékba a furcsasága miatt,ilyenkor ő összerombolja a homokvárat például...

Basszus teljesen megegyező dolgaink vannak ,például amit az alvásról és apa hozzáállásáról írsz.

Nálunk is néha úgy érzem,hogy egyedül maradok a súlyos problémával,mert a nevelési tanácsadóba járáskor is a férjem mindvégig fel volt háborodva,hogy saját kedvtelésemre járok és ha berendelték ,akkor nagyon nem akart jönni,most a fejlesztéssel is nagyon elutasító volt kezdetben,pedig kizárólag csakis a mozgásfejlesztéssel lehet hatékonyan fejleszteni ezeket a gyerekeket ,hogy javuljon a viselkedés,alvás,figyelem(TSMT,alapozó terápia,Ayress stb .)

Ó jaj,hol tudtam én még egy éve ilyen szakdolgokat,speciális ismereteket,de kénytelen voltam bővíteni az ismereteimet :-D .

Rengeteg konflitusunk adódott már a férjememl abból,hogy a házasélet háttérbe szorult teljesen a gyerek mássága,alvásproblémái miatt...khm-khm...nem tudom nálatok hogy oldjátok meg...

Írj privit!

2011. nov. 8. 17:56
 12/12 A kérdező kommentje:
Írtam privit...
2011. nov. 10. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!