Hogy döntsem el, hogy a 4 éves fiam ADHD-s vagy a férjemnek nincs türelme sose a gyerekhez?
Írtad ,hogy rengeteget mozog(végigül szépen egy ebédet,nem ugrál este a bútorokon,nem szaladgál a nappaliban?), a mozgásban nem szabad akadályozni,az idegrendszer a figyelmi ,értelmi funkciók a mozgás segítségével érnek be,ezek a gyerekek öngyógyító módon keresik azokat a mozgásformákat melyekre szükségük van az állapotuk javulásához,nekem így magyarázta a gyógypedagógus akihez jártunk,előtte fegyelmeztem a túlmozgásossága miatt(például nem ugrálhatott az ágyon,ma már trambullinunk is van ),de nem tehet róla és ahogy csak tudom engedem neki a mozgást.
Csináljuk a fejlesztő tornát itthon hetente 4-5 X amivel megkapja azokat az ingereket amiket ő maga is begyűjtene ,jól megstimulálom a tornával .
Költök a speciális fejlesztésre havi kontroll új feladatsorral a tornához 3000 FT,hetente pedig képességfejlesztés ketten egy másik kisfiúval vannak párban 2000 Ft,de elvileg ha nevelési tanácsadóból utalnak,akkor meg kell járjon a fejlesztés az oviban ingyen,sajnos a mi ovinkban nem biztosítják,holott van fejlesztőjük...(havi kb 11.000 Ft ,de jövőre drágulni fog)
Mennyit tud kint tartózkodni ,szabadon mozogni naponta?
Az,hogy kerüli a feladathelyzeteket és ki akar szállni belőlük utalhat arra,hogy ki akarja védeni a kudarc lehetőségét,mert nem tud koncentrálni hosszabban,tehát lehetséges ,hogy figyelemzavaros.Az én kisfiamra is állandóan modják az óvónénik,hogy egyedül játszik :-(
volt egy kis barátja ,de elköltöztek,ő elfogadta így amilyen,hogy folyton bohóckodik,szaladgál stb.
DE mások nem veszik be a játékba a furcsasága miatt,ilyenkor ő összerombolja a homokvárat például...
Basszus teljesen megegyező dolgaink vannak ,például amit az alvásról és apa hozzáállásáról írsz.
Nálunk is néha úgy érzem,hogy egyedül maradok a súlyos problémával,mert a nevelési tanácsadóba járáskor is a férjem mindvégig fel volt háborodva,hogy saját kedvtelésemre járok és ha berendelték ,akkor nagyon nem akart jönni,most a fejlesztéssel is nagyon elutasító volt kezdetben,pedig kizárólag csakis a mozgásfejlesztéssel lehet hatékonyan fejleszteni ezeket a gyerekeket ,hogy javuljon a viselkedés,alvás,figyelem(TSMT,alapozó terápia,Ayress stb .)
Ó jaj,hol tudtam én még egy éve ilyen szakdolgokat,speciális ismereteket,de kénytelen voltam bővíteni az ismereteimet :-D .
Rengeteg konflitusunk adódott már a férjememl abból,hogy a házasélet háttérbe szorult teljesen a gyerek mássága,alvásproblémái miatt...khm-khm...nem tudom nálatok hogy oldjátok meg...
Írj privit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!