Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Koraszülöttként vagy dysmaturi...

Koraszülöttként vagy dysmaturitással született gyerekekkel mi lett 5-6 év múlva?

Figyelt kérdés

Lett e figyelemzavaruk,hiperaktivitásuk,magatartászavaruk,

alvással kapcsolatos problémák (pavor,alvajárás,nyugtalan alvás),értelmi problémáik,mozgásproblémáik stb...

Az alkatuk nagyon sovány maradt?

2011. nov. 4. 22:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nalunk nem lett semmi problema szerencsere, behozta a lemaradasat teljes mertekben.
2011. nov. 4. 22:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Leírnád ha szépen kérlek,hogy milyen időre,mennyi súllyal születet a gyermeked?
2011. nov. 4. 22:21
 3/12 anonim ***** válasza:

Sovány, pipaszár lábak, bordák kinnt.

Hiperaktív gyanús, de nekem már gyanús, inkább más lehet ez. Szófogadatlan, folyton keresi a bajt, nem lehet nevelni, semmi következetesség nem hat rá. Máskor meg 1 napig is egy tünemény. Olyankor képes órákat eljátszani mindenféle tombolás és agresszió nélkül. Kéthetente van 1-2 ilyen nap.

Jellemzi még a hirtelen harag, dühroham, agresszió.

2011. nov. 4. 22:58
 4/12 anonim ***** válasza:

Első vagyok

30. hétre született, 1700 grammal és 41 centivel.

2011. nov. 5. 07:38
 5/12 A kérdező kommentje:

"Sovány, pipaszár lábak, bordák kinnt.

Hiperaktív gyanús, de nekem már gyanús, inkább más lehet ez. Szófogadatlan, folyton keresi a bajt, nem lehet nevelni, semmi következetesség nem hat rá. Máskor meg 1 napig is egy tünemény. Olyankor képes órákat eljátszani mindenféle tombolás és agresszió nélkül. Kéthetente van 1-2 ilyen nap.

Jellemzi még a hirtelen harag, dühroham, agresszió"

Istenem... mintha az én kisfiamról írtál volna

:-( ,rettenetesen el vagyok keseredve...az óvodában szóltak ,hogy baj van vele még évekkel ezelőtt,megjártunk már rengeteg szakembert,ahogy egyre nagyobb azt látom,hogy nincs javulás,továbbra is jellemzi az értetlenség és ez miatti hiszti,dühöngés.

Például a felső emeleti konyhából lehozok a testvérének egy pudingot ,aztán miután a testvére már elkezdi enni őrült ordításba kezd,hogy azonnal adjam oda neki...mondom neki,de hiszen nem kértél,kérdeztelek mielőtt felmentem,de nyugi hozok neked is mindjárt,erre ordít,sír magán kívűl,hogy neki a testvére megkezdett pudingja kell... :-O ,hiába mondom ,hogy fél perc és lehozok neki akár 3 bonttalan pudingot...

Ő is nagyon,nagyon sovány legutób azt írták egy orvosi leletére,hogy dystrophiás alkat...

Szégyenszemre tegnap már kisírtam magamat a gyógypedagógusnál aki tartja a fejlesztő tornát,hogy szerintem mentálisan is gond van,a férjemmel sokszor egymásra nézünk,hogy ilyenkor most mit csináljunk vele,mert kezelhetetlen,megnyugtathatatlan...

A gyógypedagógus hosszasan magyarázta tegnap,hogy nem értelmi sérült,hanem éretlen az idegrendszere,mert a viselkedésproblémák mellett normál IQ tesztet produkál és nagyon ügyesen oldja mega feladatokat amiket kér tőle.

Kérdeztem,hogy az éretlen idegrendszer meg tud e érni,vagy hogy is van ez...azt mondta 10 éves koráig zárul be valami ami addig fejleszthető a szenzomotoros tornával ,addigra rendben lesz.

DE én csak azt látom,hogy ellenáll minden kérésnek,dacos,kezelhetetlen...aggódom a jövő miatt,nagyon félek,hogy ő nem lesz teljesen egészséges ...de hát ki is tudja ezt előre megmondani...

2011. nov. 5. 10:57
 6/12 A kérdező kommentje:

"30. hétre született, 1700 grammal és 41 centivel"

Ez nagyon nagy szó,hogy ilyen születési körülmények után rendben van :-)!MIlyen kis picurka volt...

2011. nov. 5. 11:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, hogy nem a kérdésedre válaszolok, de a téma engem is érdekel, a fiam is dysmaturitással született a 37. héten 1760 grammal. Igaz, még csak két éves, eddig minden rendben vele. Nektek mikor kezdődek a gondok?
2011. nov. 5. 15:09
 8/12 A kérdező kommentje:

Gyakorlatilag már a születéskor sokkal sírósabb,megnyugtathatatlanabb volt,a súlya nem igazán gyarapodott,a babakocsiban ülve például folyton fel akart állni,vagy az etetőszékben ülve is ezt csinálta,etetés közben kész művészet volt a szájába tenni a falatot.

2 évesen a bölcsiben annyira szélsőségesen mozgékony és veszélyérzet néküli volt,hogy a dadusok csak ámultak rajta.

Semmi nem kötötte le ,hanem össze-vissza játszott egy percig ezzel,aztán azzal,de még így sem sikerült elfoglalnia magát.

A legjobban szaladgálni szeretet,imádta a szabadásgot,ha kint a szabadban jó nagy helyen engedtem ,hogy annyit mozogjon amennyit csak akar.

Aludni már a kezdetetktől nem tudott,éjszaka gyakran ébredt,mára 5 évesen alvajár,pavorozik,utál aludni,mindent elkövet,hogy ne kelljen.

2011. nov. 5. 17:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszod! Nálunk szerencsére ezek egyike sem áll fenn. Remélem Nálatok is javulni fog a helyzet azért.
2011. nov. 6. 16:52
 10/12 newsee89 ***** válasza:
Szeretném megkérdezni, hogy azóta mi lett gyermeketekkel? Az én babám 31.hétre született 810g al.
2020. jan. 27. 08:36
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!