Menjen így oviba, vagy inkább ne?
Szeptemberben volt 5 éves a kisfiam,sokat betegeskedett mostanában (mindig is nagyon gyenge volt az immunrendszere)ezért hiányzott az oviból(másfél hónapig),ma telefonáltam,hogy menne,de azt javasolták az oviban,hogy inkább ne ,mert sok a beteg gyerek és biztosan elkapná...ismerik jól,hogy ő mindig beteg.
Akkor ez azt jelentené,hogy tavasszal menne legközelebb,ha vége lesz a téli megfázásoknak,influenzának.
Kistesóval még rövid ideig itthon vagyok GYED-en.
Az ovissal viselkedésproblémák,beilleszkedési nehézségek voltak az oviban,mert alig ment egy hetet utánna több hetet (hónapot) hiányzott,ezért azt gondolom ,hogy mivel a társas viselkedés,alkalmazkodás szabályait meg kell tanulnia nem ártana neki az ovi,bár sajnos hosszabb távon egyhuzamban még sosem tudott járni,két éves korától lett bölcsis azóta közösségbe jár,bár a tavalyi évet szinte teljesen kihagyta ,mert itthon voltam már a kistesóval és megtehettem,hogy például influenzaszezonban egyáltalán nem ment(decembertől-március végéig).
Orvos nem mondta,hogy nem járhatna,nincs olyan konkrét indok ami miatt nem.
Vajon mi a jobb neki,ha kiteszem a fertőzéseknek és lehetősége van a kortársakkal játszani,megtanulni alkalmazkodni,vagy ha továbbra is burokban tartom ,de biztonságban...
Szerintem ez nehéz eldönteni. Ahogy mondtad, egyrészt talán jobb ha kihagyjátok a beteges idöszakot, a másik meg hogy ezen minden gyerek valahogy átesik. Ovi ezzel jár föleg az elsö évben. de most még otthon vagy és tudsz minden betegséggel otthon maradni, de mi lesz ha pl pár hónappal a munka elött adod be, és megint elkezd betegse lenni akkor meg dolgozni nem fogsz tudni menni.
Èn magam beadnám inkább most. egyrészt jönnek az ünnepi készülödések, neki is jobban fog tetszeni. másrészt meg amit írtam.
de a másik gondolkodásod is nagyon jó, hogy kihagyod ezt az idöszakot. na de tavasszal meg azért nem adod be, mert bezár az ovi nyáron addig ne menjen már. na és 6 éves lesz meddigre oviba megy.
szerintem a szeptemberi gyerekeknek a legrosszabb az iskolakezdési idöszek, nekem is szeptemberi a lányom.
Valóban nehéz döntés...
Ha oviba jár,akkor lehet,hogy egyfolytában beteg lesz,tehát nem sokat fog menni...bár ki tudja egyszer talán majd jobb lesz az immunrendszere.
Ha nem jár,akkor a későbbiekben sem várhatom,hogy javulnak a viselkedésproblémák amik a közössében tapasztalhatóak nála...bele kell kalkuláljam,hogy a munkakezdéskor fognak szólni,hogy irány a nevelési tanácsadó(már jártunk fél évig,hetente kétszer),viszont akkor már én nagyon el leszek havazva a 12 órás műszakjaim mellett .
Nem akarok rosszindulatú lenni,de lehet,hogy benne van az ovi részéről,hogy egy problémás gyereknek persze nem szorgalmazzák az oviba járását...de az is lehet,hogy csak meg akartak nyugtatni,hogy csak nyugodtan élvezzük még ki a gyerekekl egymás társaságát amíg GYED-en vagyok,nem gond ,hogy nem viszem oviba,ha amúgy is nagyon beteges,ne mászkáljak vele,aludjunk csak amíg akarunk stb.
"én vinném mert most alakulhat ki a védekező képessége oviban kapnak el olyan betegségeket amit utána nem mert megtanul a szervezet védekezni (bárányhimlő,stb.)!Persze szeretnénk mindig burokban tartani őket mert meg akarjuk védeni de sajnos egyszer az a jó ha elengedjük egy kicsit!Gondolom adsz neki vitamint c-vitamint az is segíthet elkerülni a betegségeket!"
Bárányhímlő már megvolt :-) .
C vitamint kap,meg vasat (29-es a htc),meg immunerősítőt is.
Az én kisfiam is beteges volt, míg hozzá nem edződött a szervezete a betegségekhez. Ha mindig otthon tartod, mikor megfázásos, náthás időszak lesz, nem fog kialakulni a védekezőrendszer nála ezek ellen a betegségek ellen. A mi esetünkben, ha meggyógyult, vittem oviba (mondjuk nekem muszáj volt, mert dolgoztam), hamar elkapta, újra itthon volt. Kb három-négy hónapig ment ez így, azóta nem kapja el olyan könnyen a betegségeket. Szóval szerintem vidd őt, főleg, hogy már öt éves, nekik már szükségük van közösségre, így tanul meg szocializálódni, tanulja meg a társadalmi normákat és így fejlődik az immunrendszere. Azért az más, ha viszed közösségbe, játszótérre pl., mintha oviba járna.
Persze ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!