Ha van szemkontaktus akkor az autizmus kizárható?
Nem, de az sem biztos hogy autista a gyerek.
Az autismus ala 5 ag esik. [link]
problémás gyerekek kategóriában van ezzel kapcsolatos kérdés, mostanában tették fel, talán a 2. oldalon van. 5 anyuka ír az autista gyerekéről.
egyik pont ezt írta, hogy volt érzelem meg szemkontaktus is, enyhén autista a gyereke azt hiszem, viszont már akkor repkedett a kezével.
vagy valami ilyesmit írt, keresd meg, remélem nem írtam tök mást.
megkérdezhetem milyen jelek vannak nálatok?
Köszi, megtaláltam a kérdést.
Egyik oldalról nem gondolom, hogy autista, mert van állandó szemkontaktus, nevet, örül dolgoknak, huncutkodik, rengeteg szót ismer.
Másrészről elkapja a kezét, ha egy kisgyerek megérinti, ha netán átöleli akkor lefagy, ha zavarban van, akkor furcsán forgatja a kezét, nagyon megijed a hirtelen zajoktól (ez már mondjuk javult, de egyértelműen van) A játszótéren inkább egyedül bóklászik, minthogy más gyerekekkel beüljön a homokozóba.
Viszont emlegeti azokat a gyerekeket, akikkel együtt játszunk, ha kérdezem, hogy menjünk találkozzunk xy-nal, akkor szalad az ajtóhoz, hogy indulás, ha viszont ott vannak, akkor nem játszik velük/mellettük inkább egyedül talál ki programokat, labdát kerget, pakol.
Igazából úgy szeretném ha egyértelműen rá mondhatnám, hogy egészséges, de néha jön a kisördög és ilyenkor elkezdek aggódni. Amiket láttam videókat autista kisgyerekekről, azoknak nagy részét a fiam is csinálja, és azok a gyerekek is normálisnak tűnnek számomra.
Köszi különben a válaszokat!
2. vagyok. azt kell, hogy mondjam, teljesen átlagos dolgokat írsz a fiadról, ezek totál élettani sajátosságok. ha beírod a googleba, hogy 20-21 hónapos baba fejlődése, pont ezeket fogja leírni, megijed a hangos zajtól, nem játszik a többi gyerekkel, mégis igényli a társaságukat.
egyébként meg tudod mi a furcsa? hogy 20 hónapos gyerek beszél, emlegeti a játszó pajtásait. ez gyökeres ellentéte az autizmus gyanújának :)
Köszönöm mindenkinek a bíztató válaszokat! Ma már pozitívabban látom, csak néha elfog ez a rossz érzés, nem tudom hova tenni néhány viselkedését, de leht, hogy csak ki kell várni!
Sokszor leülök vele homokozni a többiekkel, de ő kb 1 perc után már megy ki a homokból és inkább csatangol.
Viszont ma! legalább 20 percen keresztül ült a homokban a többiekkel! :) Nagy áttörés!
Jo hir.
Egy 20 honapost nem tud ugy lekotni valami mint egy 3 evest. Mindennel ismerkedik, keress-kutat, erdeklodik. Azt hinned, hogy erre meg nem lesz ideje, de ok, mindent most akarnak.
Ha meg mindig aggodsz, majd ket eves korul nezessd meg a dokival.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!