A mesemondó versenyen a zsűri félbeszakíthatja-e a mesélőt?
A gyerekem most volt mesemondó iskolai versenyen. Egy oldalas mesét kellett betanulnia (egy hónapig készült rá) ami jól mesélhető, párbeszédes és nem verses mese.
A gyerekemet a versenyen egy idő után félbeszakították.
Így járt még sok gyerek. Az az elsős győzött akinek az anyukája ott volt a versenyen (egyébként "zárt körű" verseny volt).
szerintem ne
A fiam is volt tavaly 2. lett a kerületin, zártkörú volt (pont azért,mert régen beleszólta a szülők), de ha félbeszkították volna, azt mondta volna.
Versmondón sem szakították soha félbe, olyanon meg már sokszor volt
szerintem egy előadót nem illik félbeszakítani, akár mesemondó verseny akár nem
miért nem írtak akkor elő fél oldalas mesét?
első
én megóvnám a versenyt, főleg ha egy szülő bent volt!
Köszönöm a gyors válaszokat.
Igazából nem az zavar, hogy nem jutott tovább a gyerekem, hanem az, hogy nem hallgatták végig. 1 vagy 2 percig hallgatták (mérték az időt) a mesélőt, majd félbeszakították őket.
Erről az időkorlátról most hallottam én is amikor elmesélte a gyerekem.
Tavaly is volt ilyen versenyen akkor azt mondták, hogy elsősöket nem küldenek tovább (akkor elsős volt).
Az eredményhirdetés is pár napot csúszott. Azok nyertek akik végig tudták mondani a mesét.
Soha!
Kizárt dolog, hogy félbeszakítsuk a versenyzőt!
A verseny szervezőinek a dolga, hogy pontosan írják ki a versenyfeltételeket, ha eredetileg nem volt benne időkorlát, akkor nem szabadna mérni az időt.
Meg egyébként is! Hogy lehet egy gyereket félbeszakítani! Még a megyei döntőn sem szakítunk félbe senkit, hacsak nem vét a kiírás szabályai ellen!
Egyébként most is megütötte a szememet egy mondat, amit már mástól is hallottam: te készítetted fel a gyerekedet?! Én felsőben tanítok, de még ott is én készítem fel a gyerekeket, nemhogy egy picurkát!
Egyébként is annyira édesen mondanak verset, mesét, hogy majd elolvadok mindig! Nálunk az a szokás, hogy alsós versenyre felsős magyar szakosokat is felkérnek zsűritagnak.
Ne haragudj, hogy hosszú lett, de teljesen felháborított ez az eljárás! Minek rendeznek versenyt, ha nincs idejük rá?!
Én is magyartanár vagyok. Csak az országos kommunikációs versenyen fordult az elő, hogy az előre kiírt 5 perces időkorlátot túllépve valakit 15 perc után félbeszakítottak, mert ráadásul nem is a feladatot oldotta meg.
A mai világban, amikor a gyerekeket olyan nehéz pluszmunkára rávenni, a mélyen tisztelt zsűri nemcsak pancser volt, hanem pedagógiailag is erősen fogyatékos.
Elnézést a kirohanásért.
Az nálunk is gyakran előfordul, hogy egy-egy rosszul sikerült verseny után elkeserednek a szülők, gyerekek, de olyan még sosem volt, hogy egy küzdeni akaró gyereket félreállítunk. Pláne egy kicsi manót. El sem hiszem, hogy ilyen létezhet. Kész vagyok.
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos a szervező és egyben zsűritag a gyerekem tanítónénije volt. Úgy döntöttem máskor nem nevezünk be semmiféle vetélkedőre ahol a zsűri szubjektív véleménye dönt.
Az egyik továbbjutó hosszú mesét mondott amit végighallgattak. Tehát nem "minden" esetben mérték az időt. Valószínű már előre tudták kinek kell továbbjutni.
Még annyi, hogy a gyerekem jó tanul és nagyon szereti a magyar nyelvet(kedvenc tantárgya) és nagyon rosszul esett neki, hogy az ő meséjét végig sem hallgatták pedig nagyon sokat gyakorolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!