A Kínaiak hogy lehetnek ilyen felelőtlen szülők? Többi lent.
"Bár a többi embert is büntetném,akik csak simán elmentek szegény kislány mellett! "
Normális esetben ezt kellene, de szerintem nem közvetlenül azok az emberek a hibásak, akik nem segítettek. Most őszintén: melyikünk segítene egy sérültön, ha azt tapasztalnák magunk körül, hogy az ember nem érték, nincsenek emberi jogok, mondvacsinált okokkal is egy munkatáborban végezheti az ember, az ismerősi/rokoni körben/újságban hírként meg volt pár eset, amikor valaki segített és utána még ő került bajba, mert megvádolták hogy ő okozta a sérüléseket? Ki merné kockáztatni hogy meghurcolják, elszakítsák a családjától, kártérítést fizessen, rohangászhasson bizonygatni az igazát a rendőrségre és a bíróságra, hogy csak segíteni akart és a súlyosan vérző sérültet nem bántotta és az nem miatta halt meg?
Szerintem aki itt hibás, az a kínai hatóság, hogy olyan környezetet, légkört teremt, amiben embertelennek kell lenned, csak hogy túlélj.
Ugyanígy felelősek szerintem a nyugati országok, hogy csupán a kínai gazdasági hatalom miatt hajlandóak leülni velük egy asztalhoz. Bezzeg más országokkal tud ám keménykedni az USA is, bojkottálni és hasonlóak, de a kínaiaktól tartanak. Már azt egy oltári nagy hibának tartom, hogy olimpiát rendezhettek. A világ szégyene, hogy ezt megengedték nekik.
Szegény kislány, de szerintem ezerszer súlyosabb dolgok történnek ott, csak épp azt pont nem veszi a biztonsági kamera... Ki tudja nap mint nap hány ilyen - vagy még durvább - eset van, ami soha sem fog kiderülni.
Erről beszélek:
"Amellett, hogy több járókelő is észrevette, hogy ott fekszik egy kislány, és nem tettek semmit, még azt a nőt is megszólták a környékbeli bolttulajdonosok, aki megpróbált segíteni, állítólag azt mondták neki, hogy törődjön a saját dolgával. Egyesek szerint korábbi bírósági ügyek miatt közönyösek ennyire az emberek. Júniusban egy illetőt arra köteleztek, hogy fizessen több mint 100 ezer jüant (kb. 3,4 millió forintot) egy idős asszonynak, akin segített. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!