Hogyan szóljak az óvónőnek hogy ne a tv előtt üljön a gyerek az óvodában?
Kisfiam 5 éves,óvodába jár,és van ott egy tv,és a gyerekek egész délelőtt előtte ülnek...már sokan szóltak neki,de engem nagyon zavar...nagylányom is oda járt(17), de vele még nem volt ilyen baj szerencsére...a kislányom 2 éves,és őt valószínűleg már nem abba az óvódába fogom iratni...
K. Kata (37)
Akárhányszor azt hallom, hogy az oviban tévéznek, mindig annyira meglepődöm. Amikor én voltam ovis (kb. 17 évvel ezelőtt), akkor is volt már tévé persze, sőt, videó is, otthon néztem is meséket. De az oviban eszembe sem jutott volna, hogy tévét nézzek, olyan jó dolgokat csináltunk. Gyurmáztunk, festettünk, volt, hogy sütit sütöttünk, báboztunk, stb. Egy oviban szerintem most is ezt kéne csinálni. Tévét nézhet otthon is a gyerek, de az óvónőnek az a dolga, hogy fejlesszen, ennek megfelelő játékot játszon a gyerekekkel. Én a mai napig emlékszem, milyen dalokat tanultunk, milyen meséket olvastak nekünk.
Ha az óvodában tévét nézetnek a gyerekekkel, akkor ennyi erővel nem is kéne oviban lenniük, elég lenne, ha beterelnék őket egy karámba, oda állítanának egy felnőttet, hogy felügyeljen, és mehet a mese. Nem véletlenül létezik óvónőképzés, hiszen amúgy mesét nézetni bárki tudna velük. Szóval az, aki képtelen mással lekötni a figyelmüket, az rossz pedagógus.
Bocs, sajnos nem tudok megoldást találni erre, szerencsére ilyen helyzet még nem volt, az én fiam még csak ősszel megy bölcsibe, de remélem ott pláne nem lesz ilyen. Csak ez nekem nagyon megdöbbentő.
Üdv
Petra (22)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!