Hogyan szóljak az óvónőnek hogy ne a tv előtt üljön a gyerek az óvodában?
Kisfiam 5 éves,óvodába jár,és van ott egy tv,és a gyerekek egész délelőtt előtte ülnek...már sokan szóltak neki,de engem nagyon zavar...nagylányom is oda járt(17), de vele még nem volt ilyen baj szerencsére...a kislányom 2 éves,és őt valószínűleg már nem abba az óvódába fogom iratni...
K. Kata (37)
Együtt menjetek küldöttségbe a vezető óvónőhöz 5-6-an!
lehet szakfelügyeletet is kérni.
Egyáltalán: mit keres a csoportszobában egy tv???!!! Felháborító!
A második válaszoló jót írt, a vezetőnek kell először jelezni, aztán lehet tovább lépni, ha nem történik változás!
Mi az,hogy mit keres ott a tv?Kell,hogy legyen ott egy tv,mert ha vegyesen van a nagycsoport,kis és középcsoport és esetleg van amit a nagyokkal meg kell nézetni akkor ok.
Azért az a gyerek nem burokban él.
Az én lányom most kezdett oviban,nekünk is VAN tv a csoportszobában,de sosincs bekapcsolva,csak tényleg ha a nagyokkal megnézetnek vmi mesét,vagy ha ilyen ünnepi mesedélután van,de nem egész nap akkor sem.
Gondolom sokan vannak és nem érdekük foglalkozni mindegyikkel külön külön:SÉrdekes meglátás az ovónők részéről.Ha kell menjetek be,ha kell hozzátok el a tv-t:D
Vegyes csoport esetén is igenis oldja meg a differenciált foglalkoztatást! A mi városunkban 8 óvoda van (ebből 3-ban vannak vegyes csoportok), és egyetlen olyan intézményben jártam, ahol a csoportszobában bent volt tv, de ők sem ültek előtte egész délelőtt!
A többi helyen úgy oldják meg a közös filmnézést (és nem arról van szó, hogy a nagyok bambulnak ki a fejükből mert az óvónő a kicsikkel foglalkozik...), hogy az előkészítő foglakozás után (mit nézünk meg és miért, előzetes mesék, infók stb), betolják a tv-t, és közösen megnézik, utána megbeszélik, kijátsszák, lerajzolják stb az élményt.
A TV-nek és pláne a szabadfoglalkozású tv-zésnek nincs helye a csoportszobában!
Én nem vagyok az a fajta,aki tör zúz,bár a fiam itthon inkább a húgával van az udvaron,de akkor sem kéne rendszert csinálni ebből! Vagy majd elvesszük az áramot!
Nem is rossz ötlet,hogy vigyük el a tv-t :D:D:D
Ki pontozott le? :)
Én mindenkinek pluszt adtam,vagyis h hasznos a válasza :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!