Mikor mondasz véleményt egy ismerős anyukának a gyereknevelési módszereiről?
Úristen! Nincs jobb dolgod? :)
Gondolom akkor nekem is beleszólnál nevelési stílusomba, mert ciciztetem az 1éves lányom és nem főzök (nem tudok, nem is próbálkozok vele) hanem kaját rendelek és azt esszük
:-))
Legyél egy picit toleránsabb. Ha a gyereknek ez jó, akkor mit okoskodsz, hogy mit kellene csinálnia az anyjának?
Neked jól esne, ha valaki beleszólna a te nevelési stílusodba, kéretlenül? (mondván, hogy ő tudja a tutit!?)
Amúgy meg nincs rossz, vagy jó anya. A gyereknek a saját anyja a legjobb és legtökéletesebb.
13:46-os intelligensebben nem tudsz fogalmazni? Nem csoda, hogy már szegény kérdezőből is kibukott az a "ronda" csöcs szó....
Szóval kedves kérdező. Elhiszem, és tökre megértem, amiket írtál. És mivel jó ismerősöd, azt is elhiszem, hogy pontosan tudod, hogy amiket írtál, az úgy is van.
Sajnos kérés nélkül tanácsot adni azért nem jó, mert ha magától nincs annyi esze, valószínűleg hiába mondod neki, és még meg is sértődik.
DE én néha szoktam úgy kifejteni a véleményem, hogy kérdezek. Pl, mikor szóba jön az etetés: Te tényleg nem adsz neki főzit ennyi idősen? Húúú, a doktornő mit mond?
Vagy ha találkoztok az utcán: "Melyik játszóra szoktatok menni? Az én kicsim ott olyan jól kifárad, hogy délben csak úgy falják a főzit"
Vagy ha beszéltek telefonon 10 fokban: "Nem jöttök le, annyi gyerkőc van lent a téren. Tök jó idő van a szaladgálásra"
:)))
Tehát max így érzékeltetheted vele a te álláspontodat, és ezen talán még nem is sértődhet meg. De azért azt elmondom, hogy szerintem itt anyuka lustaságáról van inkább szó. Főzéshez is oda kell állni, a lejövetelhez is fel kell öltöztetni a gyereket (most már sok a ruha..), ha kiveszi a kocsiból, akkor menni kell utána, meg nem is bámészkodhat, mert a szemét mindig rajta kell tartani a kicsin.
Szóval inkább az ő lustaságáról szól, mint arról, hogy nincs tisztában azzal, hogy mit kellene tennie, adnia a gyereknek.
Én meg nem jó szándékot érzek, hanem rosszindulatot. Mocskolódik, gyűlölködik feléjük, miközben önmagát az egekbe magasztalja.
Szóljon az orvosnak? Igen? És szerintetek mit fog tenni az az orvos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!