El tudnatok nekem magyarazni hogy lesz ez az oviba járás?
óvodába felvehető minden olyan kisgyerek, aki az óvodába lépéskor betöltötte a 3. életévét (néhol már 2,5 évesen is, ha beszél és szobatiszta). Persze, általában itt is van sorrend. Előnyt élveznek a hátrányos helyzetű családok gyerekei, azok, akiknek a nagyobb testvére is oda jár és a dolgozó szülők gyerekei. nagyobb városokban elég nagy némelyik oviba a túljelentkezés.
de az óvoda nem köteles felvenni minden jelentkezőt, csak 5 éves kor fölött! Ha nincs elég hely,nem igazán tehetnek semmit.
az első válaszolót annyiban javítanám, hogy bölcsibe 3 éves korukig vagy ha nem szobatiszta még 3 évesen, akkor a megkezdett nevelési év végéig járhatnak a gyerekek azaz, tárgyév aug. 31-ig.
A tiéd szeptemberben lesz 3, így neked 2012 tavaszán kell beíratnod az oviba és akár szept. 1-től is mehet majd, ha fel tudják venni.
óvónő anyuka
Erre felé úgy működik,hogy a 3. életévét betöltve mehet oviba a gyermek.
Egy nappal sem hamarabb.
Ha az adott évben nem tölti be a kezdésre, akkro nem lehet beiratni (ápr-május).
Ha pl decemberi a gyerkőc, a beiratkozáskor elhajtanak,hoyg menj vissza decemberben,és kérdezz rá hoyg van-e hely,mert akkor mehet, de ha nincsen hely akkor csak a következő évtől járhat majd.
Ez teljesen óvoda függő.
Szeptember 29-én született a kisfiam. Beírattam tavasszal az oviba, és fel is vették. Mivel szobatiszta volt, az óvónéni mondta, hogy ah gondolom, akkor már nyugodtan vihetem szeptember 1-én, nem kell kivárni hogy betöltse a 3. évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!