Fotucsok kérdése:
Rá lehet valakire mondani, hogy füles lesz, ha 2,5 év alatt most először van középfülgyulladása?
Figyelt kérdés
Fel is kellett szúrni a fülét, és sajnos 5 nap alatt nem jött rendbe, hanem a jobb fülére is ráment. Most nem szúrták meg megint, hanem melengetni kell. Antib-t nem kapott, pénteken kell visszamenni, és akkor szúrják, ha kell. Dr. nő szerint "füles" lesz, és horkolni is fog. Ez tuti?2011. okt. 11. 14:35
1/7 anonim válasza:
Szerintem nem. A lányom 8 hónapos korában kórházban volt középfülgyulladással,de azóta semmi. Ha benne van a hajlam,akkor igen.
2/7 anonim válasza:
Nem tuti, de nagy rá az esély. Ez volt az első komoly felsőlégúti megbetegedése? Nyilván azért fog horkolni, mert az orrmandulái meg vannak nagyobbodva. Az én lányomnak egy szezon alatt 3x volt fülgyulladása. Az elsőt észre se vettük, csak a doktornő mondta, hogy látja a dobhártyáján, hogy perforálódott, vagyis már átszakadt. A másodiknál már fájt neki, de ott is kifakadt. A harmadik volt a leggázabb, ott nagyon fájt neki, ott is kifakadt, de ott már lázas is volt. És mivel folyamatosan horkolt, nem vett levegőt az orrán, csak a száján, ezért nyáron kivetettük az orrmanduláját. Nem bántuk meg. Azóta nem volt ilyen gond, sőt a felsőlégúti nyavalyák gyorsan átmennek rajta, kb. 2-3 nap. Azelőtt meg volt, hogy 6-7 hétig sem tudott kigyógyulni antibiotikum ellenére sem.
3/7 anonim válasza:
Kersztlányom 1 éves körül lehetett mikor felszúrták neki,mert sűrűn fájt.Most 5 éves és azóta nem fájt a füle !
4/7 anonim válasza:
Fiamnak 3 éves koráig rendszeresen felszúrták, folyton minden ráment a fülére. Állandóan gyulladt volt. 3 évesem kivették az orrmanduláját, azóta semmi baja nem volt a fülének.3 éve már.Pedig én is féltem
5/7 anonim válasza:
fiamnak egy éves korától két éves koráig nyolcszor volt felső légúti megbetegedése,de csak az utolsónál gyulladt be a füle.
6/7 anonim válasza:
szia,
hát sajnos nekünk elég nagy "füles" kálváriánk van... kb. egy éves korától volt folyamatosan, de valóban havi szinten begyulladva. hol középső, hol külső, ez pedig folyton lázzal járt, a mi fiunk pedig lázgörcsös. szóval a 4.roham után kezdtünk neki a kivizsgálásnak, ahol is kiderült, hogy a fül irányította az egészet!! már két oldali hallásvesztése volt, a görbéje pedig egyenest mutatott. március 16.-n műtötték meg, kivették az orrmanduláját, mert ez generálta a füles bajokat. az óta (kopp-kopp) semmi gond!!!! :) szóval esetleg mutasd meg egy másik fül-orr-gégésznek is, több szem többet lát!!
Ági
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, bizakodom. Az a helyzet, hogy ugye eddig, ha taknyos volt, itthon voltam vele, és folyton szívtam. Most bölcsis lett, és ott nem tudják szívogatni neki, így két nap taknyosság után ráment a fülére. Én ebben látom a probléma okát. Remélem nem lesz "füles" és gyorsan megtanul erősen orrot fújni. Már megyeget neki, de az orsziporszi képest édeskevés.
2011. okt. 11. 16:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!