Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Volt már babátoknak középfülgy...

Volt már babátoknak középfülgyulladása úgy, hogy a pici nem fájlalta a fülét?

Figyelt kérdés
2010. dec. 22. 21:07
 1/5 anonim ***** válasza:
barátnőm gyermekének igen. 1,5éves a pici és csak annyit vettek észre (így utólag már rájötek) hogy a baba mindig rángatta a kis vállát, azaz a kis fejét. azt hitték valami dac nála. végül nem tudom hogy derült ki, de fel kellett szúrni.
2010. dec. 22. 21:22
 2/5 anonim ***** válasza:
A mi dr.-nénink mindig belenéz a gyerekek fülébe.Ahányszor csak megtette mindig azt mondta,hogy be van gyulladva a gyerek füle,pedig soha nem azért mentünk.Én már nem is foglalkoztam vele.Egyszer fájt a fiam füle,na akkor örülhetett,hogy most tényleg neki van igaza.Igazából amit a doki lát nem sokat jelent,mert csak a dobhártya szinéből következtet arra,hogy mi zajlik a dobhártya mögött,de ugye oda ő sem lát be.A dobhártya színe akár sírástól is nézhet úgy ki,mint a gyulladt fül esetében.
2010. dec. 22. 21:54
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát, már nem annyira baba a lányom, mert 2 és fél éves múlt. Kb. 2 hónapja volt, hogy egyik éjjel iszonyú nyűgös volt. Rengetegszer felébredt, nyöszörgött és hiába kérdeztem, mi a baj, fáj-e valamije, nem mondott semmit, pedig már jó ideje folyákonyan beszél. (Persze utólag beláttam, hogy valószínűleg ő sem tudta, mi a baja, csak hogy valami feszül a fülében, ami nem jó és nem hagyja aludni.)

A lényeg, hogy másnap reggel nyoma sem volt az éjjeli kínszenvedésnek, jó kedve volt, így elvittem bölcsibe. Viszont mikor mentem érte, olyan volt az egyik füle, mintha kifolyt és odaszáradt volna valami. Mondták a gondozónők, hogy napközben vidám volt, jól aludt, jót játszott, ahogy szokott.

Azért elvittem az orvoshoz, aki egyből továbbküldött a fül-orr-gégészetre. Ott azonnal megállapította az orvos, hogy középfülgyulladás, ami (szerencsére) magától kifakadt. Ez megmagyarázta a szenvedős éjszakát. Így láz, felszúrás nélkül egy orrcseppel, infralámpázással és pár nap pihenéssel ki is gyógyult belőle a kislányom.

2010. dec. 22. 22:21
 4/5 anonim ***** válasza:

Igen, kb. 4 hónapos volt, mikor egészséges tanácsadásra mentünk mit sem sejtve, de megemlítettem, hogy eléggé kifolyt a bal füléből a cucc. Első baba révén gondoltam, hogy ez is természetes tisztulás. Erre a dokinéni mondta, hogy hát ez bizony középfülgyulladás, és a betegrendelésre kellett volna mennünk... az oltást sem kapta meg..

Láza sem volt, semmi baja nem tűnt. Antibiotikumot kapott, infrázni kellett, meg orcseppet.

2010. dec. 22. 23:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat!
2010. dec. 23. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!